Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

14 defini╚Ťii pentru instrumentat

INSTRUMENT├ü, instrumentez, vb. I. Tranz. 1. A aranja o bucat─â muzical─â pe (grupuri de) instrumente. ÔÖŽ (Impr.) A executa o bucat─â muzical─â la unul sau la mai multe instrumente. 2. A efectua o instrumenta╚Ťie (3). ÔÇô Din fr. instrumenter.
INSTRUMENT├ü, instrumentez, vb. I. Tranz. (Rar) 1. A aranja o bucat─â muzical─â pe (grupuri de) instrumente. ÔÖŽ (Impr.) A executa o bucat─â muzical─â la unul sau la mai multe instrumente. 2. A efectua o instrumenta╚Ťie (3). ÔÇô Din fr. instrumenter.
INSTRUMENT├ü, instrumentez, vb. I. Tranz. 1. (Rar) A aranja o bucat─â muzical─â prin distribuirea fiec─ârei voci unui instrument sau unui grup de instrumente. ÔÖŽ (Impropriu) A executa o bucat─â muzical─â la unul sau la mai multe instrumente. Deaca s-ar ispiti cineva s─â cerce a instrumenta ╚Öi a vocaliza prin codri muzic─â clasic─â... chiar ╚Öi iepurii ar apuca-o ├«ndat─â la picior. ODOBESCU, S. III 101. 2. A efectua o instrumenta╚Ťie (3).
instrumentá (a ~) vb., ind. prez. 3 instrumenteáză
instrument├í vb., ind. prez. 1 sg. instrument├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. instrumente├íz─â
INSTRUMENTÁ vb. v. orchestra.
INSTRUMENTÁ vb. v. ancheta, cerceta, instrui.
INSTRUMENT├ü vb. I. 1. intr. A ├«ntocmi contracte, procese-verbale ╚Öi alte acte publice. 2. tr. (Rar) A aranja o bucat─â muzical─â pe grupuri de instrumente. 3. A face instrumenta╚Ťia (2) unei piese r─âmase ├«ntr-un pu╚Ť de petrol. [< fr. instrumenter].
INSTRUMENT├ü vb. I. intr. a ├«ntocmi contracte, procese-verbale ╚Öi alte acte publice. II. tr. 1. a aranja o bucat─â muzical─â pe grupuri de instrumente. 2. a efectua o instrumenta╚Ťie (1). 3. a manipula. (< fr. instrumenter)
A INSTRUMENT├ü ~├ęz 1. tranz. 1) (piese muzicale) A aranja pe grupuri de instrumente, pentru a putea fi executat de orchestr─â; a orchestra. 2) (unelte, piese) A scoate cu ajutorul unor dispozitive speciale dintr-o min─â sau dintr-o sond─â. 2. intranz. A elabora contracte, procese-verbale ╚Öi alte acte publice. /<fr. instrumenter
instrumentà v. Jur. a face contracte, procese-verbale și alte acte publice.
*instrument├ęz v. tr. (d. instrument; fr. -enter). Jur. Fac contracte, procese-verbale ╚Öi alte acte publice. Muz. Orhestrez.
INSTRUMENTA vb. (MUZ.) a orchestra.
instrument├í vb. I A manipula ÔŚŐ ÔÇ×Universitatea nu s-a l─âsat instrumentat─â pentru a genera conflicte interetnice.ÔÇŁ ÔÇ×22ÔÇŁ 35/95 p. 5 (din [a face un] instrument [din]; DN, DEX, DN3 ÔÇô alt sens)

Instrumentat dex online | sinonim

Instrumentat definitie

Intrare: instrumentat
instrumentat participiu
Intrare: instrumenta
instrumenta verb grupa I conjugarea a II-a