Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru insondabil

INSOND├üBIL, -─é, insondabili, -e, adj. (Despre ape sau despre ad├óncimea lor) Care nu poate fi sondat (fiind foarte ad├ónc); nesondabil. ÔÖŽ Fig. Cu neputin╚Ť─â de cercetat sau de clarificat; de nep─âtruns. ÔÇô Din fr. insondable.
INSOND├üBIL, -─é, insondabili, -e, adj. (Despre ape sau despre ad├óncimea lor) Care nu poate fi sondat (din cauza ad├óncimii mari); nesondabil. ÔÖŽ Fig. Cu neputin╚Ť─â de cercetat sau de l─âmurit; de nep─âtruns. ÔÇô Din fr. insondable.
INSOND├üBIL, -─é, insondabili, -e, adj. (Despre ape, p. ext. despre ad├«ncimea lor) Care nu poate fi sondat, foarte ad├«nc. ÔŚŐ (Poetic) Cerul, pe care soarele urma s─â suie p├«n─â la zenit, era imens ╚Öi albastru, uluitor prin ├«ntinderile ╚Öi ad├«ncimile lui insondabile. BOGZA, V. J. 10. ÔÖŽ Fig. Imposibil de cercetat, de analizat sau de l─âmurit.
insondábil adj. m., pl. insondábili; f. insondábilă, pl. insondábile
insondábil adj. m., pl. insondábili; f. sg. insondábilă, pl. insondábile
Insondabil Ôëá sondabil
INSOND├üBIL, -─é adj. (Despre ape) Care nu se poate sonda; foarte ad├ónc. ÔÖŽ (Fig.) Care nu poate fi cercetat, analizat; de nep─âtruns. [Cf. fr. insondable].
INSONDÁBIL, -Ă adj. 1. (despre ape) care nu se poate sonda; foarte adânc. 2. (fig.) care nu poate fi cercetat, analizat; de nepătruns. (< fr. insondable)
INSONDÁBIL ~ă (~i, ~e) 1) Care nu poate fi sondat (din cauza adâncimii mari). 2) fig. Care nu poate fi cercetat sau explicat. /<fr. insondable
insondabil a. ce nu poate fi explicat: mister insondabil.
*insond├íbil, -─â adj. (in- ╚Öi sondabil). Care nu se poate sonda, inexplorabil: abis insondabil. Fig. Impenetrabil: misteru insondabil al crea╚Ťiuni─ş. Adv. ├Än mod insondabil.

Insondabil dex online | sinonim

Insondabil definitie

Intrare: insondabil
insondabil adjectiv