Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru infrasunet

INFRASÚNET, infrasunete, s. n. Vibrație mecanică a unui mediu nepercepută de urechea omului (ci numai cu ajutorul simțului tactil), care se propagă sub formă de unde, ca și sunetele, dar având o frecvență mai mică decât a acestora. – Infra2- + sunet (după fr. infra-son).
INFRASÚNET, infrasunete, s. n. Vibrație mecanică a unui mediu nepercepută de urechea omului (ci numai cu ajutorul simțului tactil), care se propagă sub formă de unde, ca și sunetele, dar având o frecvență mai mică decât a acestora. – Infra- + sunet (după fr. infra-son).
INFRASÚNET, infrasunete, s. n. Sunet neperceput de urechea omului, avînd un număr de vibrații mai mic decît 16 oscilații complete pe secundă.
infrasúnet s. n., pl. infrasúnete
infrasúnet s. n., pl. infrasúnete
INFRASÚNET s.n. Sunet cu o frecvență mai mică decât frecvențele auditive, neputând fi deci auzit cu urechea. [< infra- + sunet, după fr. infra-son].
INFRASÚNET s. n. sunet cu o frecvență mai mică decât frecvențele auditive, neputând fi deci perceput de urechea omului. (după fr. infra-son)
INFRASÚNET ~e n. Vibrație imperceptibilă a unui mediu care are o frecvență mai joasă decât cea pe care o poate percepe urechea omului. /infra- + sunet
INFRASÚNET (< infra- + sunet) s. n. (FIZ.) Vibrație mecanică a unui mediu care se propagă, ca și sunetele, sub formă de unde, având însă o frecvență mai mică decât a acestora (sub 16 Hz); ele pot fi percepute cu ajutorul simțului tactil.

infrasunet definitie

infrasunet dex

Intrare: infrasunet
infrasunet substantiv neutru