Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru infrasunet

INFRAS├ÜNET, infrasunete, s. n. Vibra╚Ťie mecanic─â a unui mediu neperceput─â de urechea omului (ci numai cu ajutorul sim╚Ťului tactil), care se propag─â sub form─â de unde, ca ╚Öi sunetele, dar av├ónd o frecven╚Ť─â mai mic─â dec├ót a acestora. ÔÇô Infra2- + sunet (dup─â fr. infra-son).
INFRAS├ÜNET, infrasunete, s. n. Vibra╚Ťie mecanic─â a unui mediu neperceput─â de urechea omului (ci numai cu ajutorul sim╚Ťului tactil), care se propag─â sub form─â de unde, ca ╚Öi sunetele, dar av├ónd o frecven╚Ť─â mai mic─â dec├ót a acestora. ÔÇô Infra- + sunet (dup─â fr. infra-son).
INFRAS├ÜNET, infrasunete, s. n. Sunet neperceput de urechea omului, av├«nd un num─âr de vibra╚Ťii mai mic dec├«t 16 oscila╚Ťii complete pe secund─â.
infras├║net s. n., pl. infras├║nete
infras├║net s. n., pl. infras├║nete
INFRAS├ÜNET s.n. Sunet cu o frecven╚Ť─â mai mic─â dec├ót frecven╚Ťele auditive, neput├ónd fi deci auzit cu urechea. [< infra- + sunet, dup─â fr. infra-son].
INFRAS├ÜNET s. n. sunet cu o frecven╚Ť─â mai mic─â dec├ót frecven╚Ťele auditive, neput├ónd fi deci perceput de urechea omului. (dup─â fr. infra-son)
INFRAS├ÜNET ~e n. Vibra╚Ťie imperceptibil─â a unui mediu care are o frecven╚Ť─â mai joas─â dec├ót cea pe care o poate percepe urechea omului. /infra- + sunet
INFRAS├ÜNET (< infra- + sunet) s. n. (FIZ.) Vibra╚Ťie mecanic─â a unui mediu care se propag─â, ca ╚Öi sunetele, sub form─â de unde, av├ónd ├«ns─â o frecven╚Ť─â mai mic─â dec├ót a acestora (sub 16 Hz); ele pot fi percepute cu ajutorul sim╚Ťului tactil.

Infrasunet dex online | sinonim

Infrasunet definitie

Intrare: infrasunet
infrasunet substantiv neutru