Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

9 defini╚Ťii pentru informatic─â

INFORM├üTIC─é s. f. ╚śtiin╚Ť─â care se ocup─â cu studiul prelucr─ârii informa╚Ťiei (3) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. ÔÇô Din fr. informatique.
INFORM├üTIC─é s. f. ╚śtiin╚Ť─â care se ocup─â cu studiul prelucr─ârii informa╚Ťiei (3) cu ajutorul sistemelor automatice de calcul. ÔÇô Din fr. informatique.
informátică s. f., g.-d. art. informáticii
informátic adj. m., pl. informátici; f. sg. informátică, pl. informátice
informátică s. f., g.-d. art. informáticii
INFORM├üTIC─é s.f. 1. ╚śtiin╚Ť─â aplicativ─â care se ocup─â cu prelucrarea ra╚Ťional─â ╚Öi automat─â a informa╚Ťiilor (2) [├«n DN]. 2. Domeniu de cercetare care se ocup─â de bazele ╚Ötiin╚Ťifice ale activit─â╚Ťii de informare ╚Öi documentare; teoria inform─ârii ╚Ötiin╚Ťifice; informatologie. [< fr. informatique].
INFORM├üTIC, -─é I. adj. referitor la informatic─â. II. s. f. ╚Ötiin╚Ť─â aplicat─â care studiaz─â prelucrarea informa╚Ťiilor (2) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. (< fr. informatique)
INFORM├üTIC─é f. Ramur─â a ╚Ötiin╚Ťei care se ocup─â cu proiectarea ╚Öi exploatarea sistemelor automate de prelucrare a informa╚Ťiei. [G.-D. informaticii] /<fr. informatique
INFORM├üTIC─é (< fr. {i}) s. f. ╚śtiin╚Ť─â care se ocup─â cu studiul prelucr─ârii informa╚Ťiei (2) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. I. poate fi teoretic─â (ocup├óndu-se cu analiza numeric─â, teoria informa╚Ťiei etc.), a sistemelor (se ocup─â cu arhitectura calculatoarelor, ierarhia resurselor, re╚Ťelelor ╚Ö.a.), tehnologic─â (are ca baz─â de studiu componentele electronice, semiconductoarele, echipamentele periferice etc.), metodologic─â (compila╚Ťie, limbaje de programare) ╚Öi aplicat─â (aplica╚Ťiile calculatoarelor ├«n diverse domenii).

Informatic─â dex online | sinonim

Informatic─â definitie

Intrare: informatic
informatic adjectiv
Intrare: informatic─â
informatic─â substantiv feminin