Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru informatică

INFORMÁTICĂ s. f. Știință care se ocupă cu studiul prelucrării informației (3) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. – Din fr. informatique.
INFORMÁTICĂ s. f. Știință care se ocupă cu studiul prelucrării informației (3) cu ajutorul sistemelor automatice de calcul. – Din fr. informatique.
informátică s. f., g.-d. art. informáticii
informátic adj. m., pl. informátici; f. sg. informátică, pl. informátice
informátică s. f., g.-d. art. informáticii
INFORMÁTICĂ s.f. 1. Știință aplicativă care se ocupă cu prelucrarea rațională și automată a informațiilor (2) [în DN]. 2. Domeniu de cercetare care se ocupă de bazele științifice ale activității de informare și documentare; teoria informării științifice; informatologie. [< fr. informatique].
INFORMÁTIC, -Ă I. adj. referitor la informatică. II. s. f. știință aplicată care studiază prelucrarea informațiilor (2) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. (< fr. informatique)
INFORMÁTICĂ f. Ramură a științei care se ocupă cu proiectarea și exploatarea sistemelor automate de prelucrare a informației. [G.-D. informaticii] /<fr. informatique
INFORMÁTICĂ (< fr. {i}) s. f. Știință care se ocupă cu studiul prelucrării informației (2) cu ajutorul sistemelor automate de calcul. I. poate fi teoretică (ocupându-se cu analiza numerică, teoria informației etc.), a sistemelor (se ocupă cu arhitectura calculatoarelor, ierarhia resurselor, rețelelor ș.a.), tehnologică (are ca bază de studiu componentele electronice, semiconductoarele, echipamentele periferice etc.), metodologică (compilație, limbaje de programare) și aplicată (aplicațiile calculatoarelor în diverse domenii).

informatică definitie

informatică dex

Intrare: informatic
informatic adjectiv
Intrare: informatică
informatică substantiv feminin