Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru inferioritate

INFERIORIT├üTE, inferiorit─â╚Ťi, s. f. Faptul de a fi inferior; stare a ceea ce este inferior; sl─âbiciune, sc─âdere, dezavantaj (├«n compara╚Ťie cu altceva). [Pr.: -ri-o-] ÔÇô Din fr. inf├ęriorit├ę.
INFERIORIT├üTE, inferiorit─â╚Ťi, s. f. Faptul de a fi inferior; stare a ceea ce este inferior; sl─âbiciune, sc─âdere, dezavantaj (├«n compara╚Ťie cu altceva). [Pr.: -ri-o-] ÔÇô Din fr. inf├ęriorit├ę.
INFERIORIT├üTE, inferiorit─â╚Ťi, s. f. Faptul de a fi inferior (4), stare a ceea ce este inferior; (concretizat) defect, lips─â, sl─âbiciune. Nu era singura inferioritate pe care mi-o g─âsea. CAMIL PETRESCU, U. N. 97. ÔÇô Pronun╚Ťat: -ri-o-.
inferiorit├íte (-ri-o-) s. f., g.-d. art. inferioritß║»╚Ťii; pl. inferioritß║»╚Ťi
inferiorit├íte s. f. (sil. -ri-o-), g.-d. art. inferiorit─â╚Ťii; pl. inferiorit─â╚Ťi
INFERIORITÁTE s. dezavantaj. (Boxer aflat în ~.)
Inferioritate Ôëá superioritate
INFERIORIT├üTE s.f. Situa╚Ťia, calitatea a ceea ce este inferior; dezavantaj. [Pron. -ri-o-. / cf. fr. inf├ęriorit├ę].
INFERIORIT├üTE s. f. situa╚Ťia, calitatea a ceea ce este inferior; dezavantaj. (< fr. inf├ęriorit├ę)
INFERIORIT├üTE ~─â╚Ťi f. 1) Caracter inferior. 2) Stare a ceea ce este inferior. 3) Dezavantaj ├«n ceea ce prive╚Öte rangul, for╚Ťa, meritul etc. [Sil. -ri-o-] /<fr. inf├ęriorit├ę
inferioritate f. situa╚Ťiune inferioar─â ca rang, putere, merit, etc.
*inferiorit├íte f. (d. inferior, fr. -orit├ę). Starea de a fi inferior, situa╚Ťiune inferioar─â. Fig. Inferioritatea prostulu─ş fa╚Ť─â de de╚Ötept. A pune pe cineva ├«n inferioritate, a-─ş lua avantajele, calit─â╚Ťile.
INFERIORIT├üTE s. f. (cf. fr. inf├ęriorit├ę): particularitate a termenului comparat de a dispune de o ├«nsu╚Öire sau de o caracteristic─â ├«ntr-o m─âsur─â mai mic─â dec├ót termenul cu care se compar─â sau ├«n mod absolut. Termen folosit ├«n sintagmele comparativ de inferioritate, superlativ relativ de inferioritate ╚Öi superlativ absolut de inferioritate (v. comparat├şv ╚Öi superlat├şv).

Inferioritate dex online | sinonim

Inferioritate definitie

Intrare: inferioritate
inferioritate substantiv feminin
  • silabisire: -ri-o-