Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru infailibilitate

INFAILIBILIT├üTE s. f. Faptul de a fi infailibil; natura, caracterul sau starea a ceea ce este infailibil. [Pr.: -fa-i-] ÔÇô Din fr. infaillibilit├ę.
INFAILIBILIT├üTE s. f. Faptul de a fi infailibil; natura, caracterul sau starea a ceea ce este infailibil. [Pr.: -fa-i-] ÔÇô Din fr. infaillibilit├ę.
INFAILIBILIT├üTE s. f. Faptul de a fi infailibil; natura, caracterul sau starea a ceea ce este infailibil. ÔÇô Pronun╚Ťat: -fa-i-.
infailibilit├íte (-fa-i-) s. f., g.-d. art. infailibilitß║»╚Ťii
infailibilit├íte s. f. (sil. -fa-i-), g.-d. art. infailibilit─â╚Ťii
INFAILIBILIT├üTE s. v. certitudine, siguran╚Ť─â.
INFAILIBILIT├üTE s.f. Faptul de a fi infailibil; starea, natura a ceea ce este infailibil. [Pron. -fa-i-. / cf. fr. infaillibilit├ę].
INFAILIBILIT├üTE s. f. faptul de a fi infailibil; starea, natura a ceea ce este infailibil. (< fr. infaillibilit├ę)
INFAILIBILIT├üTE f. Caracter infailibil. /<fr. infaillibilit├ę
infailibilitate f. 1. calitatea celui infailibil; 2. imposibilitate de a se înșela.
infalibilit├íte f. (d. infalibil). Calitatea de a fi infalibil, de a nu te ├«n╚Öela nic─ş-odat─â: infalibilitatea pape─ş a fost proclamat─â de consiliu Vaticanulu─ş la 1870. ÔÇô Fals infailibilitate (fr. infaillibilit├ę).
infailibilitate s. v. CERTITUDINE. SIGURANȚĂ.
infailibilitate, infailibilit─â╚Ťi s. f. 1. Caracterul, natura sau starea a ceea ce este infailibil. ÔÖŽ (Bis.) F─âg─âduin╚Ťa f─âcut─â Bis. cre╚Ötine de a fi st├ólpul ╚Öi temelia adev─ârului, adic─â de a fi p─âzit─â de gre╚Öeal─â prin asisten╚Ťa Sf├óntului Duh, atunci c├ónd ├«nva╚Ť─â credin╚Ťa adev─ârat─â bazat─â pe Sf. Scriptur─â ╚Öi Sf. Tradi╚Ťie sau luat─â din sinoade. 2. (La catolici) Dogm─â a infailibilit─â╚Ťii papei, privind puterea sa de a nu gre╚Öi ├«n materie de credin╚Ť─â sau de moral─â, stabilit─â la Conciliul Vatican I (sesiunea VI, 1870), nerecunoscut─â de Bis. ortodox─â. ÔÇô Din fr. infaillibilit├ę.

Infailibilitate dex online | sinonim

Infailibilitate definitie

Intrare: infailibilitate
infailibilitate substantiv feminin
  • silabisire: -fa-i-