Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru infailibil

INFAIL├ŹBIL, -─é, infailibili, -e, adj. Care nu poate gre╚Öi, care nu se poate ├«n╚Öela; perfect, des─âv├ór╚Öit, f─âr─â cusur. [Pr.: -fa-i-] ÔÇô Din fr. infaillible.
INFAIL├ŹBIL, -─é, infailibili, -e, adj. Care nu poate gre╚Öi, care nu se poate ├«n╚Öela; perfect, des─âv├ór╚Öit, f─âr─â cusur. [Pr.: -fa-i-] ÔÇô Din fr. infaillible.
INFAIL├ŹBIL, -─é, infailibili, -e, adj. Care nu poate gre╚Öi, care nu se poate ├«n╚Öela; perfect. Conducerea unei ├«ntreprinderi nu este de loc o problem─â simpl─â. Directivele ├«n sine nu s├«nt infailibile. V. ROM. decembrie 1953, 289. Nu exist─â nimic infailibil. GHEREA, ST. CR. III 145. ÔÇô Pronun╚Ťat: -fa-i-.
infail├şbil (-fa-i-) adj. m., pl. infail├şbili; f. infail├şbil─â, pl. infail├şbile
infail├şbil adj. m. (sil. -fa-i-), pl. infail├şbili; f. sg. infail├şbil─â, pl. infail├şbile
INFAIL├ŹBIL adj. v. cert, sigur.
Infailibil Ôëá failibil
INFAIL├ŹBIL, -─é adj. Care nu se poate ├«n╚Öela, care nu poate gre╚Öi; perfect. [Pron. -fa-i-. / cf. fr. infailible, lat. infaillibilis < in ÔÇô ne, fallere ÔÇô a ├«n╚Öela].
INFAIL├ŹBIL, -─é adj. care nu poate gre╚Öi, care nu se poate ├«n╚Öela; perfect. (< fr. infaillible)
INFAIL├ŹBIL ~─â (~i, ~e) 1) (despre persoane) Care nu poate gre╚Öi; nesupus gre╚Öelilor. 2) Care are rezultate asigurate. Un remediu ~. [Sil. in-fa-i-] /<fr. infaillible
infailibil a. 1. care sigur se va ├«nt├ómpla sau va produce efectul s─âu: remediu, rezultat infailibil; 2. care nu se poate ├«n╚Öela: Biserica catolic─â ╚Öi Papa se consider─â ca infailibili. ÔĽĹ adv. sigur, f─âr─â putin╚Ť─â de eroare.
infal├şbil, -─â adj. (mlat. in-fallibilis, d. f├íllere, a ├«n╚Öela. V. fals, falit). Care nu se poate ├«n╚Öela, care nu poate gre╚Öi: Dumneze┼ş e infalibil. Sigur, care nu poate lipsi: a prezice un succes infalibil. Adv. ├Än mod infalibil. ÔÇô Fals infailibil (fr. infaillible).
infailibil adj. v. CERT. SIGUR.

Infailibil dex online | sinonim

Infailibil definitie

Intrare: infailibil
infailibil adjectiv
  • silabisire: -fa-i-