Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru indonezian

INDONEZI├üN, -─é, indonezieni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Indoneziei sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Indoneziei sau indonezienilor (1), privitor la Indonezia ori la indonezieni. ÔÖŽ (Substantivat, f.) Limba indonezian─â. ÔŚŐ Limbi indoneziene = familie de limbi vorbite ├«n sud-estul Asiei ╚Öi ├«n Malaysia. [Pr.: -zi-an] ÔÇô Din fr. indon├ęsien.
INDONEZI├üN, -─é, indonezieni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Indoneziei sau care este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Indoneziei sau popula╚Ťiei ei, privitor la Indonezia sau la popula╚Ťia ei. ÔÖŽ (Substantivat, f.) Limba indonezian─â. ÔŚŐ Limbi indoneziene = familie de limbi vorbite ├«n sud-estul Asiei ╚Öi ├«n Malaiezia. [Pr.: -zi-an] ÔÇô Din fr. indon├ęsien.
indonezi├ín (-zi-an) adj. m., s. m., pl. indonezi├ęni (-zi-eni); adj. f., s. f. indonezi├ín─â, pl. indonezi├ęne
indonezi├ín adj. m., s. m. (sil. -zi-an), pl. indonezi├ęni (sil. -zi-eni); f. sg. indonezi├ín─â, pl. indonezi├ęne
INDONEZI├üN, -─é adj., s. m. f. (locuitor) din Indonezia. ÔÖŽ limbi indoneziene = familie de limbi din care fac parte indoneziana, limba oficial─â a Indoneziei, javaneza ╚Öi malaieza. (< fr. indon├ęsien)
INDONEZI├üN1 ~├ín─â (~├ęni, ~├ęne) Care apar╚Ťine Indoneziei sau popula╚Ťiei ei; din Indonezia. /<fr. Indon├ęsien
INDONEZI├üN2 ~├ín─â (~├ęni, ~├ęne) m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Indoneziei sau este originar─â din Indonezia. /<fr. indon├ęsien
INDONEZI├üN─é f. mai ales art. Limba indonezienilor. /<fr. indon├ęsien
INDONEZI├üN, -─é adj. (< fr. indon├ęsien): ├«n sintagma limb─â indonezian─â (v.).

Indonezian dex online | sinonim

Indonezian definitie

Intrare: indonezian (adj.)
indonezian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -zi-an
Intrare: indonezian (s.m.)
indonezian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -zi-an