Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru indonezian

INDONEZIÁN, -Ă, indonezieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Indoneziei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Indoneziei sau indonezienilor (1), privitor la Indonezia ori la indonezieni. ♦ (Substantivat, f.) Limba indoneziană. ◊ Limbi indoneziene = familie de limbi vorbite în sud-estul Asiei și în Malaysia. [Pr.: -zi-an] – Din fr. indonésien.
INDONEZIÁN, -Ă, indonezieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Indoneziei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Indoneziei sau populației ei, privitor la Indonezia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba indoneziană. ◊ Limbi indoneziene = familie de limbi vorbite în sud-estul Asiei și în Malaiezia. [Pr.: -zi-an] – Din fr. indonésien.
indonezián (-zi-an) adj. m., s. m., pl. indoneziéni (-zi-eni); adj. f., s. f. indoneziánă, pl. indoneziéne
indonezián adj. m., s. m. (sil. -zi-an), pl. indoneziéni (sil. -zi-eni); f. sg. indoneziánă, pl. indoneziéne
INDONEZIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Indonezia. ♦ limbi indoneziene = familie de limbi din care fac parte indoneziana, limba oficială a Indoneziei, javaneza și malaieza. (< fr. indonésien)
INDONEZIÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Indoneziei sau populației ei; din Indonezia. /<fr. Indonésien
INDONEZIÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Indoneziei sau este originară din Indonezia. /<fr. indonésien
INDONEZIÁNĂ f. mai ales art. Limba indonezienilor. /<fr. indonésien
INDONEZIÁN, -Ă adj. (< fr. indonésien): în sintagma limbă indoneziană (v.).

indonezian definitie

indonezian dex

Intrare: indonezian (adj.)
indonezian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -zi-an
Intrare: indonezian (s.m.)
indonezian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -zi-an