Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru incubator

INCUBATÓR, incubatoare, s. n. Instalație special amenajată, de clocire artificială, pentru asigurarea condițiilor de temperatură, umiditate etc., necesare dezvoltării embrionului păsărilor; cloșcă artificială. ♦ Cameră special amenajată în care se poate asigura dezvoltarea, în condiții optime, a copiilor născuți prematur. – Din fr. incubateur.
INCUBATÓR, incubatoare, s. n. Instalație special amenajată, de clocire artificială, pentru asigurarea condițiilor de temperatură, umiditate, ventilație, întoarcerea ouălor, securitate etc., necesare dezvoltării normale a embrionului de ou; cloșcă artificială. ♦ Cameră special amenajată în care se poate asigura dezvoltarea, în condiții optime, a copiilor născuți prematur. – Din fr. incubateur.
INCUBATÓR, incubatoare, s. n. Cutie, dulap sau cameră în care se menține o temperatură și o umiditate constantă și care servește pentru clocirea artificială (v. clocitoare), pentru creșterea copiilor născuți prematur etc. Incubatoarele se aflau instalate în două camere, cuprindeau cam două mii de ouă. SADOVEANU, A. L. 159.
incubatór s. n., pl. incubatoáre
incubatór s. n., pl. incubatoáre
INCUBATÓR s. clocitoare, cloșcă artificială.
INCUBATÓR s.n. Cutie, cameră specială în care se face clocirea artificială sau unde se poate asigura dezvoltarea în condiții optime a copiilor născuți prematur. [< fr. incubateur].
INCUBATÓR s. n. instalație amenajată special pentru incubația (2) artificială a ouălor de păsări sau pentru dezvoltarea, în condiții optime, a prematurilor la vivipare. (< fr. incubateur)
INCUBATÓR ~oáre n. 1) Instalație pentru clocirea artificială a ouălor; clocitoare. 2) Salon medical amenajat pentru a se asigura dezvoltarea în condiții optime a copiilor născuți prematur. /<fr. incubateur
INCUBATOR s. clocitoare, cloșcă artificială.
incubatór, incubatoare s. n. (intl.) arest, închisoare.

Incubator dex online | sinonim

Incubator definitie

Intrare: incubator
incubator substantiv neutru