Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru incompetent

INCOMPET├ëNT, -─é, incompeten╚Ťi, -te, adj. Care nu este competent; care nu are dreptul de a face ceva; necompetent. ÔÖŽ (Despre un organ de stat) Care nu are competen╚Ťa de a judeca, cerceta sau rezolva o anumit─â problem─â. ÔÇô Din fr. incomp├ętent.
INCOMPET├ëNT, -─é, incompeten╚Ťi, -te, adj. Care nu este competent; care nu are dreptul sau c─âderea de a face ceva; necompetent. ÔÖŽ (Despre un organ de stat) Care nu are puterea legal─â de a judeca, cerceta sau rezolva o anumit─â problem─â. ÔÇô Din fr. incomp├ętent.
INCOMPET├ëNT, -─é, incompeten╚Ťi, -te, adj. (Despre persoane) Care nu posed─â cuno╚Ötin╚Ťele necesare spre a putea judeca o problem─â, o situa╚Ťie, un fapt; care nu are dreptul sau c─âderea de a face ceva. ÔÖŽ (Jur.; despre persoane oficiale sau despre instan╚Ťe judec─âtore╚Öti) Care nu are puterea legal─â de a cerceta sau de a judeca ceva.
incompet├ęnt adj. m., pl. incompet├ęn╚Ťi; f. incompet├ęnt─â, pl. incompet├ęnte
incompet├ęnt adj. m. competent
INCOMPETÉNT adj., s. v. incapabil.
Incompetent Ôëá competent
INCOMPET├ëNT, -─é adj. Care nu este competent. ÔÖŽ Lipsit de puterea legal─â de a judeca sau de a cerceta ceva. [Cf. fr. incomp├ętent, it. incompetente].
INCOMPET├ëNT, -─é adj. care nu este competent. ÔŚŐ (jur.) lipsit de competen╚Ťa de a judeca, a rezolva o problem─â. (< fr. incomp├ętent)
INCOMPET├ëNT ~t─â (~╚Ťi, ~te) 1) Care nu este competent; f─âr─â competen╚Ť─â; ne╚Ötiutor. 2) jur. (despre organe de stat) Care nu are competen╚Ťa juridic─â de a rezolva anumite probleme. /<fr. incomp├ętent
incompetent a. 1. care nu e competent, care nÔÇÖare dreptul de a judeca: tribunal incompetent; 2. care nÔÇÖare cuno╚Ötin╚Ťele necesare spre a face sau decide ceva: critic incompetent.
*incompet├ęnt, -─â adj. (lat. in-c├│mpetens, -├ęntis, care nu e la locu lu─ş, v─ât─âm─âtor. V. competent, pe╚Ťesc). Care nu e competent, care nÔÇÖare dreptu de a judeca, ╚Ö. a.: tribunal incompetent. Care nÔÇÖare destul─â ╚Ötiin╚Ť─â ca s─â se amestece ├«n ceva: critic incompetent. Adv. F─âr─â competen╚Ť─â: a judeca incompetent.
INCOMPETENT adj. ignorant, incapabil, necapabil, nechemat, necompetent, neisprăvit, nepregătit, nepriceput, neștiutor, prost, (fam.) ageamiu. (Un meseriaș ~.)

Incompetent dex online | sinonim

Incompetent definitie

Intrare: incompetent
incompetent adjectiv