Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru incompatibilitate

INCOMPATIBILIT├üTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. (Jur.) Starea de nepotrivire ├«ntre dou─â func╚Ťii, profesii sau sarcini, care face ca o persoan─â s─â nu le poat─â exercita ori ocupa ├«n acela╚Öi timp. 3. (Med.) Termen folosit de obicei ├«n leg─âtur─â cu transfuziile de s├ónge pentru a ar─âta o nepotrivire de grup─â sangvin─â. 4. (Mat.) Caracteristic─â a unui sistem de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii de a fi incompatibil. 5. (Biol.) Incapacitate a game╚Ťilor masculini ╚Öi feminini de a fuziona pentru a forma un zigot viabil. ÔÇô Din fr. incompatibilit├ę.
INCOMPATIBILIT├üTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prev─âzut─â de lege) de a cumula dou─â func╚Ťii, dou─â atribu╚Ťii care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei ├«n leg─âtur─â cu transfuziile de s├ónge pentru a ar─âta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristic─â a unui sistem de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii de a fi incompatibil. ÔÇô Din fr. incompatibilit├ę.
INCOMPATIBILIT├üTE, incompatibilit─â╚Ťi, s. f. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire ├«ntre dou─â lucruri, dou─â st─âri. ÔÖŽ (Jur.) Interzicere prev─âzut─â de lege ca cineva s─â ocupe dou─â func╚Ťii sau s─â exercite dou─â atribu╚Ťii care se exclud.
incompatibilit├íte s. f., g.-d. art. incompatibilitß║»╚Ťii
incompatibilit├íte s. f., g.-d. art. incompatibilit─â╚Ťii
INCOMPATIBILITÁTE s. v. nepotrivire.
Incompatibilitate Ôëá compatibilitate
INCOMPATIBILIT├üTE s.f. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire. ÔÖŽ Nepotrivire de grup sanguin ├«ntre doi indivizi. ÔÖŽ (Jur.) Interdic╚Ťie legal─â ca cineva s─â poat─â ocupa simultan dou─â func╚Ťii, dou─â atribu╚Ťii care prin caracterul lor sunt contradictorii. ÔÖŽ (Mat.) ├Änsu╚Öire a unui sistem de ecua╚Ťii de a nu admite solu╚Ťii comune pentru toate ecua╚Ťiile din sistem. [Cf. fr. incompatibilit├ę, germ. Inkompatibilit├Ąt, engl. incompatibility].
INCOMPATIBILIT├üTE s. f. 1. faptul de a fi incompatibil. ÔŚŐ nepotrivire de grup─â sangvin─â ├«ntre doi indivizi; respingere reciproc─â ├«ntre doi game╚Ťi, ├«ntre dou─â ╚Ťes─âturi sau organe. 2. (jur.) interdic╚Ťie legal─â ca cineva s─â poat─â ocupa simultan dou─â func╚Ťii, dou─â atribu╚Ťii care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (mat.) ├«nsu╚Öire a unui sistem de (in)ecua╚Ťii de a fi incompatibil; proprietate a unui sistem de axiome care con╚Ťine afirma╚Ťii ce nu concord─â cu altele. (< fr. incompatibilit├ę)
INCOMPATIBILIT├üTE f. 1) Caracter incompatibil. 2) Lips─â de compatibilitate. 3) med. Nepotrivire biologic─â a grupului sangvin sau a unor organe sau ╚Ťesuturi implantate. [G.-D. incompatibilit─â╚Ťii] /<fr. incompatibilit├ę
incompatibilitate f. caracterul celor incompatibile: e incompatibilitate ├«ntre func╚Ťiunile de deputat ╚Öi de prefect.
*incompatibilit├íte (d. incompatibil). Caracteru de a fi incompatibil: ├«ntre func╚Ťiunea de prefect ╚Öi cea de deputat e incompatibilitate.

Incompatibilitate dex online | sinonim

Incompatibilitate definitie

Intrare: incompatibilitate
incompatibilitate substantiv feminin