Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru incompatibil

INCOMPATÍBIL, -Ă, incompatibili, -e, adj. 1. Care nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil cu altceva; necompatibil. ♦ (Despre funcții, profesii etc.) Care se află în raport de incompatibilitate față de alta. 2. (Mat.; despre sisteme de ecuații sau inecuații) Care nu are soluții.- Din fr. incompatible.[1]
INCOMPATÍBIL, -Ă, incompatibili, -e, adj. Care nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil cu altceva; necompatibil. ♦ (Despre funcții, profesiuni etc.) Care se află în raport de incompatibilitate una față de alta. – Din fr. incompatible.
INCOMPATÍBIL, -Ă, incompatibili, -e, adj. Care nu se potrivește, care nu se împacă sau nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil (cu altceva). Organizarea socialistă a muncii este incompatibilă cu indisciplina și neglijența, cu atitudinea neconștiincioasă față de muncă. LUPTA DE CLASĂ, 1952, nr. 5, 48.
incompatíbil adj. m., pl. incompatíbili; f. incompatíbilă, pl. incompatíbile
incompatíbil adj. m. compatibil
Incompatibil ≠ compatibil
INCOMPATÍBIL, -Ă adj. Care nu se potrivește, nu se împacă cu altceva; care nu poate fi, nu se poate exercita simultan cu altceva. ♦ (Mat.; despre un sistem de ecuații sau inecuații) Care nu are soluții. [Cf. fr. incompatible].
INCOMPATÍBIL, -Ă adj. 1. care nu se potrivește, nu se împacă cu altceva; care nu poate fi, nu se poate exercita simultan cu altceva. 2. (mat.; despre un sistem de ecuații sau inecuații) care nu are soluții. (< fr. incompatible)
INCOMPATÍBIL ~ă (~i, ~e) 1) Care nu este compatibil (cu ceva sau cineva); care nu poate coexista (cu ceva sau cineva). 2) mat. (despre un sistem de ecuații sau inecuații) Care nu are soluții. /<fr. incompatible
incompatibil a. care nu e compatibil, care nu se poate împăca cu altceva: funcțiuni, caractere incompatibile.
*incompatíbil, -ă adj. (d. compatibil; fr. incompatible. Lat. incompassibilis). Care nu poate exista la un loc cu altu: caractere, funcțiunĭ incompatibile.

incompatibil definitie

incompatibil dex

Intrare: incompatibil
incompatibil adjectiv