Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru incompatibil

INCOMPAT├ŹBIL, -─é, incompatibili, -e, adj. 1. Care nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil cu altceva; necompatibil. ÔÖŽ (Despre func╚Ťii, profesii etc.) Care se afl─â ├«n raport de incompatibilitate fa╚Ť─â de alta. 2. (Mat.; despre sisteme de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii) Care nu are solu╚Ťii.- Din fr. incompatible.[1]
INCOMPAT├ŹBIL, -─é, incompatibili, -e, adj. Care nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil cu altceva; necompatibil. ÔÖŽ (Despre func╚Ťii, profesiuni etc.) Care se afl─â ├«n raport de incompatibilitate una fa╚Ť─â de alta. ÔÇô Din fr. incompatible.
INCOMPAT├ŹBIL, -─é, incompatibili, -e, adj. Care nu se potrive╚Öte, care nu se ├«mpac─â sau nu poate exista simultan cu altceva, care nu este compatibil (cu altceva). Organizarea socialist─â a muncii este incompatibil─â cu indisciplina ╚Öi neglijen╚Ťa, cu atitudinea necon╚Ötiincioas─â fa╚Ť─â de munc─â. LUPTA DE CLAS─é, 1952, nr. 5, 48.
incompat├şbil adj. m., pl. incompat├şbili; f. incompat├şbil─â, pl. incompat├şbile
incompat├şbil adj. m. compatibil
Incompatibil Ôëá compatibil
INCOMPAT├ŹBIL, -─é adj. Care nu se potrive╚Öte, nu se ├«mpac─â cu altceva; care nu poate fi, nu se poate exercita simultan cu altceva. ÔÖŽ (Mat.; despre un sistem de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii) Care nu are solu╚Ťii. [Cf. fr. incompatible].
INCOMPAT├ŹBIL, -─é adj. 1. care nu se potrive╚Öte, nu se ├«mpac─â cu altceva; care nu poate fi, nu se poate exercita simultan cu altceva. 2. (mat.; despre un sistem de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii) care nu are solu╚Ťii. (< fr. incompatible)
INCOMPAT├ŹBIL ~─â (~i, ~e) 1) Care nu este compatibil (cu ceva sau cineva); care nu poate coexista (cu ceva sau cineva). 2) mat. (despre un sistem de ecua╚Ťii sau inecua╚Ťii) Care nu are solu╚Ťii. /<fr. incompatible
incompatibil a. care nu e compatibil, care nu se poate ├«mp─âca cu altceva: func╚Ťiuni, caractere incompatibile.
*incompat├şbil, -─â adj. (d. compatibil; fr. incompatible. Lat. incompassibilis). Care nu poate exista la un loc cu altu: caractere, func╚Ťiun─ş incompatibile.

Incompatibil dex online | sinonim

Incompatibil definitie

Intrare: incompatibil
incompatibil adjectiv