Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru incomensurabil

INCOMENSUR├üBIL, -─é, incomensurabili, -e, adj. 1. Care nu poate fi m─âsurat; foarte mare, nem─âsurat, nelimitat. ÔÖŽ Care nu poate fi evaluat, care este foarte valoros. 2. (Mat.; despre m─ârimi) A c─âror m─âsur─â nu poate fi exprimat─â de un num─âr ra╚Ťional. ÔÇô Din fr. incommensurable.
INCOMENSUR├üBIL, -─é, incomensurabili, -e, adj. 1. Care nu poate fi m─âsurat; foarte mare, nem─âsurat, nelimitat. ÔÖŽ Care nu poate fi evaluat, care este foarte valoros. 2. (Mat.; despre m─ârimi) Care nu au o unitate de m─âsur─â comun─â, care s─â se cuprind─â de un num─âr ├«ntreg de ori ├«n fiecare dintre ele. ÔÇô Din fr. incommensurable.
INCOMENSUR├üBIL, -─é, incomensurabili, -e, adj. 1. Care nu poate fi m─âsurat; fig. foarte mare. Aprinde o havan─â incomensurabil─â ╚Öi tace. C. PETRESCU, A. 485. 2. (Mat.; despre dou─â m─ârimi) Care nu au o unitate de m─âsur─â comun─â, cuprins─â de un num─âr ├«ntreg de ori ├«n fiecare dintre ele. Circumferin╚Ťa unui arc ╚Öi diametrul s─âu s├«nt incomensurabile.
incomensurábil adj. m., pl. incomensurábili; f. incomensurábilă, pl. incomensurábile
incomensurábil adj. m. comensurabil
INCOMENSURÁBIL adj. v. colosal, enorm, imens, nemărginit, nemăsurat, nesfârșit, vast.
Incomensurabil Ôëá comensurabil
INCOMENSURÁBIL, -Ă adj. 1. (Fig.) Care nu se poate măsura; nemăsurat, foarte mare. 2. (Despre două mărimi) Care nu au o unitate de măsură comună, cuprinsă de un număr întreg de ori în fiecare dintre ele. [Cf. fr. incommensurable].
INCOMENSURÁBIL, -Ă adj. 1. care nu poate fi măsurat; foarte mare. 2. (mat.; despre mărimi) care nu are o unitate de măsură comună, cuprinsă de un număr întreg de ori în fiecare dintre ele. (< fr. incommensurable)
INCOMENSUR├üBIL ~─â (~i, ~e) 1) Care nu poate fi m─âsurat; f─âr─â m─âsur─â; de propor╚Ťii foarte mari; de nem─âsurat. 2) mat. (despre m─ârimi) Care nu este comensurabil; f─âr─â o m─âsur─â comun─â. /<fr. incommesurable
incomensurabil a. 1. ce nu se poate m─âsura, foarte mare: spa╚Ťiu incomensurabil; 2. se zice ├«n matematice de dou─â cantit─â╚Ťi cari nÔÇÖau m─âsur─â comun─â: circumferin╚Ťa cercului e incomensurabil─â cu diametrul ei.
*incomensur├íbil, -─â adj. (d. comensurabil; fr. incommensurable). Care nu se poate m─âsura: spa╚Ťi─ş incomensurabile. Geom. Se zice despre do┼ş─â m─ârim─ş care nÔÇÖa┼ş m─âsur─â comun─â: circumferen╚Ťa cerculu─ş e incomensurabil─â cu diametru e─ş.
incomensurabil adj. v. COLOSAL. ENORM. IMENS. NEM─éRGINIT. NEM─éSURAT. NESF├ÄR╚śIT. VAST.

Incomensurabil dex online | sinonim

Incomensurabil definitie

Intrare: incomensurabil
incomensurabil adjectiv