Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru inamovibil

INAMOV├ŹBIL, -─é, inamovibili, -e, adj. 1. (Despre func╚Ťionarii publici) Care nu poate fi transferat, ├«nlocuit sau destituit din func╚Ťie f─âr─â anumite garan╚Ťii legale. ÔÖŽ (Despre o func╚Ťie) Din care nu poate fi destituit cineva. 2. (Despre piese, organe de ma╚Öini etc.) Care nu poate fi deplasat din locul ├«n care este montat. ÔÇô Din fr. inamovible.
INAMOV├ŹBIL, -─é, inamovibili, -e, adj. Care nu poate fi transferat, ├«nlocuit sau destituit din func╚Ťie. ÔÖŽ (Despre o func╚Ťie) Din care nu poate fi destituit cineva. ÔÇô Din fr. inamovible.
INAMOV├ŹBIL, -─é, inamovibili, -e, adj. (├Än trecut, despre func╚Ťionari) Care nu poate fi mutat, ├«nlocuit sau destituit din func╚Ťie.
!inamov├şbil (i-na-/in-a-) adj. m., pl. inamov├şbili; f. inamov├şbil─â, pl. inamov├şbile
inamov├şbil adj. m. (sil. mf. in-) amovibil
Inamovibil Ôëá amovibil
INAMOV├ŹBIL, -─é adj. Care nu poate fi destituit, ├«nlocuit sau transferat din func╚Ťia pe care o de╚Ťine. ÔÖŽ (Despre o func╚Ťie) Din care nu poate fi destituit cineva. [Cf. fr. inamovible, it. inamovibile].
INAMOV├ŹBIL, -─é adj. (despre func╚Ťionari) care nu poate fi destituit, ├«nlocuit sau transferat din func╚Ťie. (< fr. inamovible)
INAMOV├ŹBIL ~─â (~i, ~e) 1) (despre func╚Ťionari) Care nu poate fi destituit sau mutat din func╚Ťia pe care o de╚Ťine. 2) (despre piese, mecanisme etc.) Care nu poate fi deplasat sau substituit. /<fr. inamovible
inamovibil a. care nu poate fi destituit, nici mutat ├«ntrÔÇÖun mod arbitrar: judec─âtor inamovibil.
*inamov├şb─şl, -─â adj. (d. amovibil; fr. -ible). Care nu poate fi destituit, nic─ş mutat ├«n mod arbitrar: judec─âtor inamovibil.

Inamovibil dex online | sinonim

Inamovibil definitie

Intrare: inamovibil
inamovibil adjectiv
  • silabisire: in-