Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru inactiv

INACT├ŹV, -─é, inactivi, -e, adj. 1. Care nu activeaz─â, care este lipsit de activitate; care nu face nimic; pasiv. 2. (Chim.; despre substan╚Ťe, elemente) Care nu reac╚Ťioneaz─â. ÔÇô Din fr. inactif.
INACT├ŹV, -─é, inactivi, -e, adj. 1. Care nu activeaz─â, care este f─âr─â activitate; care nu face nimic; pasiv. 2. (Chim.; despre substan╚Ťe, elemente) Care nu reac╚Ťioneaz─â. ÔÇô Din fr. inactif.
INACT├ŹV, -─é, inactivi, -e, adj. 1. F─âr─â activitate, care nu face nimic. V. lene╚Ö, tr├«ndav. Loca╚Öuri de retragere... consacrate unei vie╚Ťe monahale inactive. ODOBESCU, S. II 41. 2. (Despre corpuri sau substan╚Ťe) Care nu reac╚Ťioneaz─â (din punct de vedere chimic).
!inact├şv (i-nac-/in-ac-) adj. m., pl. inact├şvi; f. inact├şv─â, pl. inact├şve
inact├şv adj. m. (sil. mf. in-) activ
INACT├ŹV adj. 1. pasiv. (Un om ~.) 2. v. inert.
Inactiv Ôëá activ
INACT├ŹV, -─é adj. 1. Care nu lucreaz─â, nu face nimic; lene╚Ö, tr├óndav. 2. (Despre substan╚Ťe) Care nu reac╚Ťioneaz─â. [Cf. fr. inactif].
INACT├ŹV, -─é adj. 1. care nu lucreaz─â, nu face nimic; lene╚Ö. 2. (despre substan╚Ťe, elemente chimice) care nu reac╚Ťioneaz─â. (< fr. inactif)
INACT├ŹV ~─â (~i, ~e) 1) Care nu este activ; lipsit de interes, de ini╚Ťiativ─â; neactiv; pasiv. 2) (despre elemente sau substan╚Ťe chimice) Care nu intr─â ├«n reac╚Ťie. [Sil. in-ac-] /<fr. inactif
*inact├şv, -─â adj. (d. activ; fr. inactif). Care nu e activ, care e inert, lene╚Ö.
INACTIV adj. 1. pasiv. (Un om ~.) 2. (CHIM..) inert. (Substan╚Ť─â ~.)
INACT├ŹV, -─é (< fr.) adj. 1. Care e lipsit de activitate; inert (1), pasiv. 2. (Despre elemente sau substan╚Ťe chimice) Care nu reac╚Ťioneaz─â. 3. (EC.) Cont i. = cont care se ruleaz─â foarte pu╚Ťin, balan╚Ťa lui fiind practic sta╚Ťionar─â. ÔŚŐ Active inactive = parte din activele unei firme care este utilizat─â ├«n mod sporadic, ├«n func╚Ťie de necesit─â╚Ťi (ex. generator de energie pentru cazuri de for╚Ť─â major─â). ÔŚŐ Pia╚Ť─â i. = pia╚Ť─â caracterizat─â printr-un volum de activitate mai mic dec├ót cel obi╚Önuit.

Inactiv dex online | sinonim

Inactiv definitie