Dicționare ale limbii române

15 definiții pentru in-cvarto

IN-CUÁRTO adj. invar., s. n. v. in-quarto.
IN-CVÁRTO adj. invar., s. n. v. in-quarto.
IN-QUÁRTO, adj. invar., (2) in-quartouri, s. n. 1. Adj. invar. (Despre formatul unei cărți sau al unei file dintr-o carte) În care coala de hârtie imprimată este îndoită în patru, formând patru foi sau opt pagini. 2. S. n. Carte care are acest format. [Var.: in-cuárto, in-cvárto adj. invar., s. n.] – Din fr. in-quarto.
IN-CUÁRTO adj. invar. v. in-cvarto.
IN-CVÁRTO adj. invar. (Despre formatul unei cărți sau al unei file dintr-o carte) În care coala de hârtie imprimată este îndoită în patru, formând patru foi sau opt pagini; (despre cărți, adesea substantivat) care are acest format. [Var.: in-cuárto adj. invar.] – Din fr. in-quarto.
IN-CVÁRTO adj. invar. (Despre formatul unei cărți) În care coala de hîrtie e îndoită în patru, formînd 8 pagini; (despre cărți) care are acest format. Un volum in-cvarto. Scris și: in quarto.[1]
in-quárto1 (lat.) [qua pron. cŭa] (quar-) adj. invar.; abr. in 4º
in-quárto2 (lat.) [qua pron. cŭa] (quar-) s. n., art. in-quártoul; pl. in-quártouri
in-cvárto adj.; abr. in 4º
IN-CUÁRTO adj., s.n. invar. v. in-cvarto.
IN-CVÁRTO adj., s.n. invar. (Format) în care coala de hârtie imprimată a fost îndoită în patru, alcătuind opt pagini; (carte) care are acest format. [Scris și in-quarto, var. in-cuarto adj., s.n. invar. / cf. fr. in-quarto, lat. in quarto].
IN-QUÁRTO adj., s.n. invar. v. in-cvarto.
IN-CVÁRTO adj. inv., s. n. (format) în care coala de hârtie imprimată a fost îndoită în patru (opt pagini). (< fr. in-quarto)
IN-CVÁRTO adj. invar. 1) (despre formatul unei cărți) Care are coala de hârtie îndoită în patru, formând opt pagini. 2) (despre cărți) Care are formatul unei astfel de coli. /<lat. in-quarto
*in quárto, cuv. latine care se pronunță in cŭarto și înseamnă „în patru” și se întrebuințează cînd e vorba de coală tipărită și îndoită așa în cît să formeze 4 foĭ saŭ 8 paginĭ.

In-cvarto dex online | sinonim

In-cvarto definitie

Intrare: in-quarto
in-cvarto substantiv neutru adjectiv invariabil
in-cuarto substantiv neutru adjectiv invariabil
in-quarto substantiv neutru adjectiv invariabil
  • silabisire: in-quar-to
  • pronunție: in-cŭarto