Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru implantologie

IMPLANTOLOGÍE s. f. Disciplină medicală care studiază implanturile și transplanturile de organe în chirurgia generală, în stomatologie etc. – Din fr. implantologie.
IMPLANTOLOGÍE s. f. Disciplină medicală care studiază implanturile și transplanturile de organe în chirurgia generală, stomatologie etc. – Din fr. implantologie.
*implantologíe s. f., art. implantología, g.-d. implantologíi, art. implantologíei
implantologíe s. f., g.-d. implantologíei
IMPLANTOLOGÍE s.f. Disciplină medicală care se ocupă cu studiul implantelor și transplantelor dentare și al materialelor folosite în tratamentul edentațiilor. [Gen. -iei. / < fr. implantologie].
IMPLANTOLOGÍE s. f. disciplină medicală care studiază implanturile și transplantele de organe. (< fr. implantologie)
IMPLANTOLOGÍE f. Ramură a științei medicale care se ocupă cu studiul implanturilor și transplanturilor de organe. /<fr. implantologie
implantologíe s. f. (med.) Disciplină medicală care se ocupă cu studiul implantelor și transplantelor ◊ „Vor fi și două mese rotunde cu două teme la fel de actuale: deontologia în implantologie; Managementul cabinetului stomatologic.” R.l. 9 XI 92 p. 3. ◊ „Vor avea loc cursuri de implantologie [...]” R.l. 22 I 93 p. 2 (din fr. implantologie; DN3)
IMPLANTO- „implant, transplant dentar”. ◊ L. tz. implanta, are „a înfige, a planta” > fr. implanto- > rom. implanto-. □ ~logie (v. -logie1), s. f., ramură a stomatologiei care studiază implantele și transplantele dentare.

Implantologie dex online | sinonim

Implantologie definitie

Intrare: implantologie
implantologie substantiv feminin