Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru impalpabil

IMPALPÁBIL, -Ă, impalpabili, -e, adj. Care nu poate fi pipăit; p. ext. de dimensiune, intensitate etc. foarte mică; minuscul, imperceptibil. – Din fr. impalpable.
IMPALPÁBIL, -Ă, impalpabili, -e, adj. Care nu poate fi pipăit; p. ext. de dimensiune, intensitate etc. foarte mică; minuscul, imperceptibil. – Din fr. impalpable.
IMPALPÁBIL, -Ă, impalpabili, -e, adj. De dimensiuni foarte mici, în cantitate infimă, aproape de neobservat; minuscul, imperceptibil. Mărunta pulbere fină și impalpabilă care se ridică și joacă atunci cînd intră sulul de raze al biruitorului soare pe ferestre, pe dînsa o înnebunea. ANGHEL, PR. 4.
impalpábil adj. m., pl. impalpábili; f. impalpábilă, pl. impalpábile
impalpábil adj. m. palpabil
IMPALPÁBIL adj. 1. (rar) nepipăibil, nepipăit. (Organ ~.) 2. v. imaterial.
Impalpabil ≠ palpabil
IMPALPÁBIL, -Ă adj. Care nu poate fi pipăit; (p. ext.) mic ca dimensiuni, de neobservat; imperceptibil. [Cf. fr. impalpable, it. impalpabile].
IMPALPÁBIL, -Ă adj. care nu poate fi pipăit; (p. ext.) mic ca dimensiune, de neobservat; imperceptibil. (< fr. impalpable, it. impalpabile, lat. impalpabilis)
IMPALPÁBIL ~ă (~i, ~e) Care nu poate fi palpat; de dimensiuni foarte mici; de nepipăit; nepalpabil; imperceptibil. /<fr. impalpable
*impalpábil, -ă adj. (lat. impalpabilis). Care nu e palpabil, care e așa de fin, în cît nu se simte la pipăit: pulbere impalpabilă. V. porfirizez.
IMPALPABIL adj. 1. (rar) nepipăibil, nepipăit. (Organ ~.) 2. imaterial. (Un element ~.)

Impalpabil dex online | sinonim

Impalpabil definitie

Intrare: impalpabil
impalpabil adjectiv