Dicționare ale limbii române

2 intrări

9 definiții pentru imagistică

IMAGÍSTIC, -Ă, imagistici, -ce, adj. Privitor la imagini, de imagini, cu imagini. ♦ (Substantivat, f.) Gen de poezie sau de proză în care predomină imaginile; ansamblu de imagini care există în asemenea creații. – Din fr. imagistique.
IMAGÍSTIC, -Ă, imagistici, -ce, adj. (Rar) Privitor la imagini, de imagini, cu imagini. ♦ (Substantivat, f.) Gen de poezie sau de proză în care predomină imaginile; ansamblu de imagini care există în asemenea creații. – Din fr. imagistique.
IMAGÍSTIC, -Ă, imagistici, -e, adj. (Rar) Privitor la imagini, de imagini, cu imagini. Adevărat poem în proză de severă concentrare imagistică. CONTEMPORANUL, S. II, 1949, nr. 126, 12/2. ♦ (Substantivat, f.) Gen de poezie sau de proză artistică (uneori formalistă), în care predomină imaginile. Așteptăm să părăsești imagistica facilă și să încerci a spune ceea ce e nou și esențial în realitate. CONTEMPORANUL, S. II, 1949, nr. 162, 5/6.
imagístic adj. m., pl. imagístici; f. imagístică, pl. imagístice
imagístic adj. m., pl. imagístici; f. sg. imagístică, pl. imagístice
IMAGÍSTIC, -Ă adj. Referitor la imagism; de (cu) imagini. [Cf. engl. imagistic, fr. imagistique].
IMAGÍSTICĂ s.f. Producție literară (uneori formalistă) în care predomină imaginile. [< fr. imagistique].
IMAGÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la imagism. II. s. f. creație literară în care predomină imaginile; ansamblu de imagini care există în asemenea creații. (< fr. imagistique)
IMAGÍSTIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de imagini; propriu imaginilor. /<fr. imagistique

Imagistică dex online | sinonim

Imagistică definitie

Intrare: imagistic
imagistic adjectiv
Intrare: imagistică
imagistică