Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru igien─â

HIGIÉNĂ s. f. v. igienă.
IGI├ëN─é s. f. 1. Ramur─â a medicinei care elaboreaz─â normele de ap─ârare a s─ân─ât─â╚Ťii oamenilor ╚Öi formele de aplicare a acestor norme pe baza studierii interdependen╚Ťei ╚Öi interac╚Ťiunii dintre om ╚Öi mediul ├«nconjur─âtor, a condi╚Ťiilor de trai, precum ╚Öi a rela╚Ťiilor sociale ╚Öi de produc╚Ťie. 2. Ansamblu de reguli ╚Öi de m─âsuri pentru p─âstrarea s─ân─ât─â╚Ťii. [Pr.: -gi-e-. ÔÇô Var.: higi├ęn─â s. f.] ÔÇô Din fr. hygi├Ęne.
HIGIÉNĂ s. f. v. igienă.
IGI├ëN─é s. f. 1. Ramur─â a medicinii care elaboreaz─â normele de ap─ârare a s─ân─ât─â╚Ťii oamenilor ╚Öi formele de aplicare a acestor norme pe baza studierii interdependen╚Ťei ╚Öi interac╚Ťiunii dintre om ╚Öi mediul ├«nconjur─âtor, a condi╚Ťiilor de trai, precum ╚Öi a rela╚Ťiilor sociale ╚Öi de produc╚Ťie. 2. Ansamblu de reguli ╚Öi de m─âsuri practicate pe care cineva le respect─â pentru a-╚Öi p─âstra s─ân─âtatea. [Pr.: -gi-e-. ÔÇô Var.: higi├ęn─â s. f.] ÔÇô Din fr. hygi├Ęne.
HIGIÉNĂ s. f. v. igienă.
IGI├ëN─é s. f. Ramur─â a medicinei care se ocup─â cu studierea mijloacelor de p─âstrare a s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi de prevenire a bolilor. - Pronun╚Ťat: -gie-. ÔÇô Variant─â: higi├ęn─â s. f.
igi├ęn─â (-gi-e-) s. f., g.-d. art. igi├ęnei
igi├ęn─â s. f. (sil. -gi-e-), g.-d. art. igi├ęnei
HIGIÉNĂ s.f. v. igienă.
IGI├ëN─é s.f. Ramur─â a medicinii care studiaz─â mijloacele de p─âstrare a s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi de prevenire a bolilor. ÔÖŽ Ansamblu de reguli ╚Öi de m─âsuri menite s─â apere s─ân─âtatea. [Pron. -gi-e-, gen. -nei, var. higien─â s.f. / < fr. hygi├Ęne, cf. gr. hygieina ÔÇô s─ân─âtate].
IGI├ëN─é s. f. ramur─â a medicinei umane care studiaz─â mijloacele de p─âstrare a s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi de prevenire a bolilor. ÔŚŐ ansamblu de reguli ╚Öi de m─âsuri menite s─â apere s─ân─âtatea. (< fr. hygi├Ęne)
IGI├ëN─é f. 1) Ramur─â a ╚Ötiin╚Ťei medicale care studiaz─â mijloacele de ocrotire a s─ân─ât─â╚Ťii omului ╚Öi de prevenire a bolilor. 2) Ansamblul principiilor ╚Öi m─âsurilor practice de p─âstrare a s─ân─ât─â╚Ťii. [G.-D. igienei; Sil. -gi-e-] /<fr. hygiene
igienă f. partea medicinei ce tratează despre modul de a-și conserva sănătatea.
*higi├ęn─â, V. igien─â.
*igi├ęn─â f., pl. e (vgr. ß┐żygiein├í, n., pl. d. ß┐żygiein├│s, salubru; ß┐żygia─şno, ├«s s─ân─âtos). Acea parte a medicine─ş care trateaz─â despre mediu ├«n care tr─â─şe╚Öte omu ╚Öi modu de a-╚Ť─ş p─âstra s─ân─âtatea. ÔÇô ╚śi hi-.

Igien─â dex online | sinonim

Igien─â definitie

Intrare: igien─â
higien─â
igien─â substantiv feminin
  • silabisire: -gi-e-