Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru humoresc─â

HUMOR├ëSC─é s. f. Mic─â compozi╚Ťie instrumental─â cu caracter sprinten ╚Öi glume╚Ť. ÔÇô Din germ. Humoreske, fr. humoresque.
HUMOR├ëSC─é s. f. Mic─â compozi╚Ťie instrumental─â cu caracter sprinten ╚Öi glume╚Ť. ÔÇô Din germ. Humoreske, fr. humoresque.
HUMOR├ëSC─é s. f. Compozi╚Ťie, cu caracter sprinten ╚Öi glume╚Ť, pentru muzica instrumental─â. Humoresca de Dvor├ík.
!humor├ęsc─â s. f., g.-d. art. humor├ę╚Ötii, pl. humor├ę╚Öti
humor├ęsc─â s. f.
HUMOR├ëSC─é s.f. Compozi╚Ťie instrumental─â cu o tem─â sprinten─â ╚Öi glumea╚Ť─â. [Var. umoresc─â s.f. / < germ. Humoreske, cf. fr. humoresque].
HUMORÉSCĂ s. f. piesă muzicală instrumentală în formă liberă, cu caracter umoristic. (< germ. Humoreske, fr. humoresque)
HUMOR├ëSC─é ~╚Öti f. Compozi╚Ťie instrumental─â de dimensiuni mici, av├ónd caracter umoristic. /<germ. Humoreske, fr. humoresque
humorescă, piesă în formă* liberă, înrudită cu capriciul*, putând avea și un caracter umoristic. Termenul a fost introdus de Schumann, care și-a intitulat astfel piesa pentru pian op. 20 (1839) și a doua din Piesele-fantezii, op. 88, pentru vl., vcl. și și pian (1842). Exemplul său a fost urmat de Heller, Grieg, Reger etc. Cea mai cunoscută h. este a șaptea din seria de opt h. op. 101 pentru pian de Dvořák.

Humoresc─â dex online | sinonim

Humoresc─â definitie

Intrare: humoresc─â
humoresc─â