Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru honved

HONVÉD, honvezi, s. m. Nume purtat de soldații din infanteria maghiară în Evul Mediu și de soldații din armata pedestră austro-ungară. – Din magh. honvéd „militar teritorial”.
HONVÉD, honvezi, s. m. Nume purtat de soldații din infanteria maghiară în evul mediu și de soldații din armata pedestră austro-ungară. – Din magh. honvéd „militar teritorial”.
HONVÉD, honvezi, s. m. (Învechit) Soldat în infanteria maghiară din evul mediu. ♦ Soldat în armata terestră maghiară din monarhia austro-ungară.
honvéd s. m., pl. honvézi
honvéd s. m., pl. honvézi
honvezi m. pl. miliție ungurească.
hónved, honvezi, (honvid), s.m. – (reg.; mil.) Nume purtat de soldații din infanteria maghiară în Evul Mediu și de soldații din armata terestră maghiară sub monarhia austro-ungară (Bârlea, 1924): „Fetele poartă verigi, / Eu port armă de honvizi” (Bilțiu, 2006: 110). – Din magh. honvéd „militar teritorial” (DEX, MDA).
hónved, honvezi, s.m. – (mil.) Nume purtat de soldații din infanteria maghiară în Evul Mediu și de soldații din armata terestră maghiară sub monarhia austro-ungară (Bârlea 1924). – Din magh. honvéd „militar teritorial”.

Honved dex online | sinonim

Honved definitie

Intrare: honved
honved substantiv masculin