Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru hochei

H├ôCHEI s. n. Joc sportiv pe ghea╚Ť─â sau pe iarb─â, ├«n care juc─âtorii, servindu-se de o cros─â, caut─â s─â introduc─â ├«n poarta echipei adverse un puc sau o minge. ÔÇô Din fr., engl. hockey.
H├ôCHEI s. n. Joc sportiv pe ghea╚Ť─â sau pe iarb─â, ├«n care juc─âtorii, servindu-se de o cros─â, caut─â s─â introduc─â ├«n poarta echipei adverse un puc sau o minge. ÔÇô Din fr., engl. hockey.
H├ôCHEI s. n. Joc sportiv pe un teren acoperit cu iarb─â, ├«n cursul c─âruia juc─âtorii caut─â s─â introduc─â ├«n poarta echipei adverse o minge mic─â de piele, lovit─â cu un baston special, dup─â reguli asem─ân─âtoare cu ale jocului de fotbal. ÔÖŽ (De obicei determinat prin ┬źpe ghea╚Ť─â┬╗) Joc asem─ân─âtor cu cel de mai sus, jucat pe un teren de patinaj, juc─âtorii av├«nd patine, iar mingea fiind ├«nlocuit─â printr-un disc mic numit puc. S-au disputat ultimele ├«nt├«lniri din cadrul campionatelor mondiale ╚Öi europene de hochei pe ghea╚Ť─â pe anul 1954. SC├ÄNTEIA, 1954, nr. 2915.
h├│chei s. n.
h├│chei s. n.
H├ôCHEI s.n. Joc pe iarb─â sau pe ghea╚Ť─â care se disput─â dup─â reguli asem─ân─âtoare cu cele ale jocului de fotbal, juc─âtorii urm─ârind s─â introduc─â ├«n poarta echipei adverse o minge mic─â de piele, respectiv un disc mic, cu ajutorul unei crose. [< engl., fr. hockey].
H├ôCHEI s. n. joc sportiv pe iarb─â sau pe ghea╚Ť─â, care se disput─â ├«ntre dou─â echipe, juc─âtorii c─âut├ónd s─â introduc─â ├«n poarta advers─â o minge mic─â din cauciuc presat, respectiv pucul, cu ajutorul unei crose. (< engl., fr. hockey)
H├ôCHEI n. sport. Joc ├«ntre dou─â echipe pe un teren acoperit cu ghea╚Ť─â sau iarb─â, const├ónd ├«n introducerea pucului sau a mingii ├«n poarta adversarului cu ajutorul crosei. /<engl., fr. hockey
H├ôCHEI (< engl., fr.) s. n. (╚śi ├«n sintagmele) H. pe ghea╚Ť─â = jos sportiv de echip─â, practicat pe un patinoar(60/30 m) m─ârginit de mantinel─â, ├«n care juc─âtorii, pe patine, ├«n num─âr de ╚Öase, ├«ncearc─â s─â introduc─â pucul, lovit cu crosa, ├«n poarta adversarului pentru a marca gol. Un meci are trei reprize a 20 de minute de joc efectiv. Originar din Canada, este singurul joc sportiv de iarn─â. ├Än Europa p─âtrunde ├«n 1898, c├ónd canadienii au sus╚Ťinut un joc demonstrativ. A devenit sport olimpic ├«n 1920. ÔŚŐ H. pe iarb─â = joc sportiv de echip─â, asem─ân─âtor ca reguli de desf─â╚Öurare cu h. pe ghea╚Ť─â, dar care se practic─â pe iarb─â, ├«ntre dou─â echipe cu c├óte 11 juc─âtori, pe un teren de fotbal cu por╚Ťi reduse, prev─âzute cu plase metalice, folosind o minge ├«n loc de puc. Un meci are dou─â reprize a 35 de minute. A devenit sport olimpic ├«n 1908. Inventat de englezi, ├«n prezent este sport na╚Ťional ├«n India ╚Öi Pakistan.

Hochei dex online | sinonim

Hochei definitie

Intrare: hochei
hochei substantiv neutru