Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru hipocratism

HIPOCRATÍSM s. n. 1. Sistem de tratament care are la bază concepția lui Hipocrat. 2. (Anat.; în sintagma) Hipocratism digital = anomalie care constă în îngroșarea extremităților degetelor, cu bombarea unghiilor. – Din fr. hippocratisme.
HIPOCRATÍSM s. n. 1. Sistem de tratament care se fundamentează pe concepția lui Hipocrat. 2. (Anat.; în sintagma) Hipocratism digital = anomalie care constă în îngroșarea extremităților degetelor, cu bombarea unghiilor. – Din fr. hippocratisme.
hipocratísm (-po-cra-) s. n.
hipocratísm s. n. (sil. -cra-)
HIPOCRATÍSM s.n. 1. (Med.) Sistem de tratament bazat pe concepția lui Hipocrat. 2. Hipocratism digital = îngroșare a extremității degetelor, cu deformarea unghiilor. [< fr. hippocratisme].
HIPOCRATÍSM s. n. 1. (med.) sistem de tratament bazat pe concepția lui Hipocrat. 2. ~ digital = îngroșare a extremității degetelor, cu deformarea unghiilor. (< fr. hippocratisme)
HIPOCRATÍSM n. med. Doctrina medicului grec Hipocrat și a adepților săi. ◊ ~ digital îngroșare a degetelor la capete și deformarea unghiilor. /<fr. hyppocratisme

Hipocratism dex online | sinonim

Hipocratism definitie

Intrare: hipocratism
hipocratism substantiv neutru
  • silabisire: -cra-