Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

14 defini╚Ťii pentru hipnotizat

HIPNOTIZ├ü, hipnotizez, vb. I. Tranz. A aduce pe cineva ├«n stare de hipnoz─â. ÔÖŽ A exercita o atrac╚Ťie puternic─â; a captiva, a fascina, a fermeca. ÔÇô Din fr. hypnotiser.
HIPNOTIZ├üT, -─é, hipnotiza╚Ťi, -te, adj. (Adesea fig.) Care este ├«n stare de hipnoz─â. ÔÖŽ Fig. Captivat, fascinat. ÔÇô V. hipnotiza.
HIPNOTIZ├ü, hipnotizez, vb. I. Tranz. (Adesea fig.) A adormi pe cineva prin hipnoz─â, a-l face s─â treac─â la starea de hipnoz─â, a provoca apari╚Ťia unor faze hipnotice ├«n celula scoar╚Ťei cerebrale. ÔÇô Din fr. hypnotiser.
HIPNOTIZ├üT, -─é, hipnotiza╚Ťi, -te, adj. (Adesea fig.) Care este ├«n stare de hipnoz─â. ÔÖŽ Fig. Captivat, fascinat. ÔÇô V. hipnotiza.
HIPNOTIZ├ü, hipnotizez, vb. I. Tranz. A adormi pe cineva prin hipnoz─â, a-l face s─â treac─â ├«n stare de hipnoz─â, a provoca apari╚Ťia unor faze hipnotice ├«n celula scoar╚Ťei cerebrale; fig. a fascina. Hipnotizat de eterna leg─ânare a pasului ei, a╚Öteptam pe fiece minut s─â m─â pr─âbu╚Öesc in noianul gol ╚Öi f─âr─â fund de subt picioarele mele. HOGA╚ś, M. N. 53.
HIPNOTIZ├üT, -─é, hipnotiza╚Ťi,-te, adj. Care este ├«n stare de hipnoz─â, adormit prin hipnoz─â; fig. fascinat. ├Än flac─âra unei lumini aprinse ├«n ├«ntuneric, n─âv─âlesc ╚Öi se mistuie, orbi, fluturii hipnotiza╚Ťi. HOGA╚ś, M. N. 135.
hipnotizá (a ~) vb., ind. prez. 3 hipnotizeáză
hipnotiz├í vb., ind. prez. 1 sg. hipnotiz├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. hipnotize├íz─â
HIPNOTIZÁ vb. v. atrage, captiva, cuceri, delecta, desfăta, fascina, fermeca, încânta, răpi, seduce, subjuga, vrăji.
HIPNOTIZ├ü vb. I. tr. A aduce pe cineva ├«n stare de hipnoz─â. ÔÖŽ (Fig.) A supune voin╚Ťei tale, a fermeca, a fascina. [Cf. fr. hypnotiser].
HIPNOTIZ├ü vb. tr. 1. a aduce pe cineva ├«n stare de hipnoz─â. 2. (fig.) a exercita o atrac╚Ťie puternic─â, a captiva, a fascina. (< fr. hyptnotiser)
A HIPNOTIZ├ü ~├ęz tranz. 1) A aduce ├«n stare de hipnoz─â; a adormi prin hipnoz─â. 2) fig. A face s─â fie cuprins de uimire ╚Öi admira╚Ťie; a ├«nc├ónta; a fermeca; a vr─âji; a fascina. /<fr. hypnotiser
*ipnotiz├ęz v. tr. (d. ipnotizm; fr. hypnotiser). Adorm pe cineva pin procedurile ipnotizmulu─ş.
hipnotiza vb. v. ATRAGE. CAPTIVA. CUCERI. DELECTA. DESFĂTA. FASCINA. FERMECA. ÎNCÎNTA. RĂPI. SEDUCE. SUBJUGA. VRĂJI.

Hipnotizat dex online | sinonim

Hipnotizat definitie

Intrare: hipnotiza
hipnotiza verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: hipnotizat
hipnotizat adjectiv