Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru hipercorect

HIPERCOR├ëCT, -─é, hipercorec╚Ťi, -te, adj. (Lingv.; despre forme gramaticale, cuvinte, grafii etc.) Care este eronat din cauz─â c─â i s-a aplicat, prin analogie, o regul─â lingvistic─â valabil─â pentru alte situa╚Ťii; care con╚Ťine o gre╚Öeal─â izvor├ót─â din teama de a nu gre╚Öi. ÔÇô Din fr. hypercorrect.
HIPERCOR├ëCT, -─é, hipercorec╚Ťi, -te, adj. (Lingv.; despre forme gramaticale, despre cuvinte, grafii etc.) Care este eronat din cauz─â c─â i s-a aplicat, prin analogie, o regul─â lingvistic─â valabil─â pentru alte situa╚Ťii; care con╚Ťine o gre╚Öeal─â izvor├ót─â din teama de a nu gre╚Öi. ÔÇô Din fr. hypercorrect.[1]
hipercor├ęct adj. m., pl. hipercor├ęc╚Ťi; f. hipercor├ęct─â, pl. hipercor├ęcte
hipercor├ęct adj. Ôćĺ corect
HIPERCOR├ëCT, -─é adj. (Despre pronun╚Ť─âri, grafii, forme gramaticale) Care con╚Ťine o gre╚Öeal─â izvor├ót─â din teama de a nu gre╚Öi. [< fr. hypercorrect].
HIPERCORÉCT, -Ă adj. (lingv.) formă ~ă = hiperurbanism. (< fr. hypercorrect)
HIPERCOR├ëCT ~t─â (~╚Ťi, ~te) (despre modul de exprimare) Care ╚Ťine de hipercorectitudine; referitor la hipercorectitudine. /<fr. hypercorrect
HIPERCOR├ëCT, -─é adj. (< fr. hypercorrect): ├«n sintagmele form─â hipercorect─â, grafie hipercorect─â ╚Öi pronun╚Ťare hipercorect─â (v.).

Hipercorect dex online | sinonim

Hipercorect definitie

Intrare: hipercorect
hipercorect adjectiv