Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

9 defini╚Ťii pentru hidroponic─â

HIDROP├ôNIC─é s. f. Cultur─â legumicol─â sau floricol─â ├«n solu╚Ťii nutritive sau pe un substrat de pietri╚Ö sau de nisip prin care circul─â permanent ap─â cu ├«ngr─â╚Ö─âminte chimice. ÔÇô Din fr. hydroponique.
HIDROP├ôNIC, -─é, hidroponici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Cultur─â legumicol─â sau floricol─â ├«n solu╚Ťii nutritive sau pe un substrat de pietri╚Ö sau de nisip prin care circul─â permanent ap─â cu ├«ngr─â╚Ö─âminte chimice. 2. Adj. Referitor la hidroponic─â (1), de hidroponic─â. ÔÇô Din fr. hydroponique.
hidrop├│nic─â (hi-dro-) s. f., g.-d. art. hidrop├│nicii
hidrop├│nic─â s. f. (sil. -dro-), g.-d. art. hidrop├│nicii
HIDROPÓNICĂ s.f. Hidrocultură. [< fr. hydroponique].
HIDROPÓNICĂ s. f. hidrocultură. (< fr. hydroponique)
HIDROP├ôNIC─é f. Cultivare a plantelor ├«n solu╚Ťii nutritive (f─âr─â sol). /<fr. hydroponique, germ. Hydroponik
hidrop├│nic, -─â adj. ÔŚŐ ÔÇ×Printr-o inova╚Ťie adus─â metodei hidroponice (├«nlocuirea p─âm├óntului cu o solu╚Ťie nutritiv─â) de cultivare a legumelor, speciali╚Ötii bulgari de la sta╚Ťiunea experimental─â din Plovdiv au ob╚Ťinut o cre╚Ötere considerabil─â a randamentului plantelor.ÔÇŁ Sc. 12 VIII 78 p. 6 (din fr. hydroponique, engl. hydroponic; L 1950; CD; DEX, DN3, DEX-S)
HIDROP├ôNIC, -─é (< fr. {i}) adj. Cultur─â ~ = cultur─â legumicol─â sau floricol─â ├«n care p─âm├óntul este ├«nlocuit fie cu solu╚Ťii nutritive, fie cu un substrat de pietri╚Ö sau de nisip prin care circul─â permanent ap─â cu ├«ngr─â╚Ö─âminte chimice. Are avantajul scurt─ârii perioadei de vegeta╚Ťie, lipsei buruienilor, evit─ârii pierderilor de substan╚Ťe nutritive etc. ├Än prezent, este studiat─â de NASA, ca o posibil─â metod─â de cultivare a plantelor ├«n navele spa╚Ťiale, pe alte planete etc.

Hidroponic─â dex online | sinonim

Hidroponic─â definitie

Intrare: hidroponic
hidroponic
Intrare: hidroponic─â
hidroponic─â substantiv feminin
  • silabisire: -dro-