Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru hidromonitor

HIDROMONIT├ôR, hidromonitoare, s. n. Instala╚Ťie pentru s─âparea p─âm├óntului, format─â dintr-o conduct─â metalic─â prin care se proiecteaz─â o v├ón─â de ap─â sub presiune. ÔÇô Din fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor.
HIDROMONIT├ôR, hidromonitoare, s. n. Instala╚Ťie pentru s─âparea p─âm├óntului, format─â dintr-o conduct─â metalic─â prin care se proiecteaz─â o v├ón─â de ap─â sub presiune. ÔÇô Din fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor, rus. ghidromonitor.
HIDROMONIT├ôR, hidromonitoare, s. n. Instala╚Ťie pentru s─âparea p─âm├«ntului cu ajutorul unei vine de ap─â sub presiune.
hidromonitór (hi-dro-) s. n., pl. hidromonitoáre
hidromonitór s. n. (sil. -dro-), pl. hidromonitoáre
HIDROMONIT├ôR s.n. Instala╚Ťie pentru s─âpat p─âm├óntul, format─â dintr-o conduct─â metalic─â prin care se proiecteaz─â o v├ón─â puternic─â de ap─â. [< fr. hydromoniteur].
HIDROMONIT├ôR s. n. dispozitiv component al unei instala╚Ťii de excavat p─âm├ónt, dintr-o conduct─â metalic─â prin care se proiecteaz─â un jet de ap─â sub presiune. (< fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor)
HIDROMONIT├ôR ~o├íre n. Instala╚Ťie pentru sp─âlat p─âm├óntul, const├ónd dintr-o conduct─â metalic─â prin care se proiecteaz─â un jet de ap─â sub presiune foarte mare. /<fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor
HIDROMONIT├ôR (< germ.) s. n. Dispozitiv folosit la t─âierea ╚Öi la transportul hidromecanizat al p─âm├óntului, al rocilor friabile sau al minereurilor metalifere dezagregate; este compus dintr-o ╚Ťeav─â metalic─â cu ajutaj, racordat─â la o conduct─â de ap─â sub presiune ╚Öi care proiecteaz─â un jet puternic de ap─â.

Hidromonitor dex online | sinonim

Hidromonitor definitie

Intrare: hidromonitor
hidromonitor substantiv neutru
  • silabisire: -dro-