Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru hidromonitor

HIDROMONITÓR, hidromonitoare, s. n. Instalație pentru săparea pământului, formată dintr-o conductă metalică prin care se proiectează o vână de apă sub presiune. – Din fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor.
HIDROMONITÓR, hidromonitoare, s. n. Instalație pentru săparea pământului, formată dintr-o conductă metalică prin care se proiectează o vână de apă sub presiune. – Din fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor, rus. ghidromonitor.
HIDROMONITÓR, hidromonitoare, s. n. Instalație pentru săparea pămîntului cu ajutorul unei vine de apă sub presiune.
hidromonitór (hi-dro-) s. n., pl. hidromonitoáre
hidromonitór s. n. (sil. -dro-), pl. hidromonitoáre
HIDROMONITÓR s.n. Instalație pentru săpat pământul, formată dintr-o conductă metalică prin care se proiectează o vână puternică de apă. [< fr. hydromoniteur].
HIDROMONITÓR s. n. dispozitiv component al unei instalații de excavat pământ, dintr-o conductă metalică prin care se proiectează un jet de apă sub presiune. (< fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor)
HIDROMONITÓR ~oáre n. Instalație pentru spălat pământul, constând dintr-o conductă metalică prin care se proiectează un jet de apă sub presiune foarte mare. /<fr. hydromoniteur, germ. Hydromonitor
HIDROMONITÓR (< germ.) s. n. Dispozitiv folosit la tăierea și la transportul hidromecanizat al pământului, al rocilor friabile sau al minereurilor metalifere dezagregate; este compus dintr-o țeavă metalică cu ajutaj, racordată la o conductă de apă sub presiune și care proiectează un jet puternic de apă.

hidromonitor definitie

hidromonitor dex

Intrare: hidromonitor
hidromonitor substantiv neutru
  • silabisire: -dro-