Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru hidroameliorație

HIDROAMELIORÁȚII s. f. pl. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorație.
HIDROAMELIORÁȚII s. f. pl. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorare. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorație.
hidroamelioráții (hi-dro-a-, -li-o-) s. f. pl., art. hidroamelioráțiile (-ți-i-)
hidroamelioráție s. f. (sil. -dro-a-, -li-o-), art. hidroamelioráția; pl. hidroamelioráții, art. hidroamelioráțiile (sil. -ți-i-)
HIDROAMELIORÁȚIE s.f. (De obicei la pl.) Ansamblu de lucrări hidrotehnice de ameliorare a solului pentru a obține producții agricole mari. [Gen. -iei. / < fr. hydroamélioration].
HIDROAMELIORÁȚIE s. f. 1. (pl.) ansamblu de lucrări hidrotehnice de ameliorare a solului pentru a obține producții agricole mari. 2. disciplină care studiază lucrările de hidroameliorații (1). (< fr. hydroamélioration)
HIDROAMELIORÁȚIE f. Totalitate a lucrărilor hidrotehnice, menite să amelioreze solul. [Sil. hi-dro-a-me-li-o-] /<fr. hydroamélioration

hidroameliorație definitie

hidroameliorație dex

Intrare: hidroameliorație
hidroameliorație substantiv feminin
  • silabisire: -dro-a-, -li-o-