Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru hidric

HÍDRIC, -Ă, hidrici, -e, adj. 1. Care aparține apei, care se referă la apă, care provine din apă. 2. (În sintagma) Regim hidric = regim medical în care se recomandă numai consumarea (unei cantități mari) de apă. – Din fr. hydrique.
HÍDRIC, hidrice, adj. n. (În sintagma) Regim hidric = regim medical în care se recomandă consumarea (unei cantități mari) de apă. – Din fr. hydrique.
hídric (hi-dric) adj. m., pl. hídrici; f. hídrică, pl. hídrice
hídric adj. m. (sil. -dric), pl. hídrici; f. sg. hídrică, pl. hídrice
CIROZĂ HÍDRICĂ s. v. hidropizie.
HÍDRIC, -Ă adj. Referitor la apă; (despre un regim alimentar) care se compune numai din apă (sau ceaiuri, zeamă de fructe). [< fr. hydrique, cf. gr. hydor – apă].
HÍDRIC1, -Ă adj. referitor la apă; (despre un regim alimentar) care se compune numai din apă (sau ceaiuri, zeamă de fructe). (< fr. hydrique)
-HÍDRIC2, -HIDRÍE elem. hidr(o)1-.
HIDR(O)1-, HID-, HIDAT(O)-, -HÍDRIC, -HIDRÍE, -HÍDRU elem. „apă”. (< fr. hydr/o/-, hyd-, hydat/o/-, -hydric, -hydrie, -hydre, cf. gr. hydor, -atos)
HÍDRIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de apă; propriu apei. /<fr. hydrique
*ídric, -ă adj. (d. vgr. ῾ýdor, apă). De apă, cu apă: a supune un bolnav uneĭ diete idrice. În compozițiune cu alt cuvînt din chimie, arată un acid compus din idrogen și un corp simplu: acid cloridric.
CIROZĂ HIDRICĂ s. (MED.) hidropizie, (pop.) dropică.

Hidric dex online | sinonim

Hidric definitie

Intrare: hidric (adj.)
hidric adj. adjectiv
  • silabisire: -dric
Intrare: hidric (suf.)
hidric suf.