Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru hidrant

HIDR├üNT, hidran╚Ťi, s. m. Dispozitiv la conductele de distribu╚Ťie a apei sub presiune, care permite deschiderea ╚Öi ├«nchiderea unuia sau a mai multor furtunuri ├«n acela╚Öi timp. [Pl. ╚Öi: (n.) hidrante] ÔÇô Din fr. hydrante, germ. Hydrant.
HIDR├üNT, hidrante, s. n. Dispozitiv la conductele de distribu╚Ťie a apei sub presiune, care permite deschiderea ╚Öi ├«nchiderea unuia sau a mai multor furtunuri ├«n acela╚Öi timp. [Pl. ╚Öi: (m.) hidran╚Ťi] ÔÇô Din fr. hydrante, germ. Hydrant.
HIDR├üNT, hidrante, s. n. Dispozitiv care permite legarea mai multor furtunuri ├«n acela╚Öi timp la conductele de distribu╚Ťie a apei sub presiune.
!hidr├ínt (hi-drant) s. m., pl. hidr├ín╚Ťi
hidr├ínt s. n. (sil. -drant), pl. hidr├ínte/ m. hidr├ín╚Ťi
HIDR├üNT s.n. Dispozitiv de ├«nchidere ╚Öi de deschidere a apei din conducte sub presiune, la care se pot adapta unul sau mai multe furtunuri. [Pl. -nte, -nturi, (s.m.) -n╚Ťi. / < germ. Hydrant].
HIDRÁNT s. n. dispozitiv de închidere-deschidere a apei din conducte, sub presiune, la care se pot racorda unul sau mai multe furtunuri. (< fr. hydrante, germ. Hydrant)
HIDRÁNT ~e n. (la conductele de distribuire a apei) Dispozitiv pentru captarea apei sub presiune dintr-o conductă. [Sil. hi-drant] /<fr. hydrante, germ. Hydrant

Hidrant dex online | sinonim

Hidrant definitie

Intrare: hidrant (pl. hidran╚Ťi)
hidrant pl. hidran╚Ťi
Intrare: hidrant (pl. hidrante)
hidrant pl. hidrante
Intrare: hidrant (pl. hidranturi)
hidrant pl. hidranturi