Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru hidatic

HIDÁTIC, hidatice, adj. (În sintagma) Chist hidatic = tumoare benignă plină cu lichid, provocată de dezvoltarea în unele organe (ficat, plămâni etc.) a larvelor de tenie; echinococoză. – Din fr. hydatique.[1]
HIDÁTIC, hidatice, adj. n. (În sintagma) Chist hidatic = tumoare benignă plină cu lichid, provocată de dezvoltarea în unele organe (ficat, plămâni etc.) a larvelor de tenie; echinococoză. – Din fr. hydatique.
HIDÁTIC, hidatice, adj. n. (În expr.) Chist hidatic = pungă de natură parazitară, avînd forma unei vezicule cu un conținut lichid, care se formează în ficat, splină, musculatură, rinichi etc.
!hidátic (chist ~) adj. m.; pl. f. hidátice
hidátic adj. n., pl. hidátice
HIDÁTIC adj.n. Chist hidatic = Pungă de forma unei vezicule cu un conținut lichid, care se formează în unele organe. [< fr. hydatique].
HIDÁTIC, -Ă adj. referitor la hidatide. ♦ chist ~ = pungă de forma unei vezicule cu un conținut lichid, care se formează în unele organe, datorită larvelor de tenie. (< fr. hydatique)
HIDÁTIC ~că (~ci, ~ce): Chist ~ tumoare benignă cu un conținut lichid, care se formează în unele organe din cauza dezvoltării larvelor de tenie. /<fr. hydatique

Hidatic dex online | sinonim

Hidatic definitie

Intrare: hidatic
hidatic adjectiv neutru