Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru herald

HERÁLD, heralzi, s. m. Dregător la curțile suveranilor din Evul Mediu, care avea sarcina de a purta insignele monarhilor sau ale principilor, de a anunța începutul turnirelor și numele învingătorilor, de a transmite declarațiile de război etc. – Din lat. heraldus. Cf. fr. héraut.
HERÁLD, heralzi, s. m. Dregător la curțile suveranilor din evul mediu, care avea sarcina de a purta insignele monarhilor sau ale principilor, de a anunța începutul turnirelor și numele învingătorilor, de a transmite declarațiile de război etc. – Din lat. heraldus. Cf. fr. héraut.
heráld s. m., pl. herálzi
heráld s. m., pl. herálzi
HERÁLD s.m. Ofițer însărcinat cu organizarea sărbătorilor, a turnirelor medievale, a transmiterii declarațiilor de război etc. [< lat.t. heraldus].
HERÁLD s. m. ofițer însărcinat cu organizarea serbărilor, a turnirelor medievale, a transmiterii declarațiilor de război etc. (< lat. heraldus)
HERÁLD ~zi m. (în evul mediu) Mare demnitar la curtea unui suveran care organiza sărbătorile, făcea diferite anunțuri și transmitea declarațiile de război. /<lat. heraldus
*heráld și er- m. (mlat. heraldus, it. araldo, fr. héraut, d. francicu *hariwald, care conduce oastea, voĭevod, duce). Un fel de funcționar public care comunica declarațiunile de războĭ saŭ ducea alte veștĭ (craĭnic, pristav). Persoana luĭ era sacră. – În sec. 19 și erold și (Gr. Al.) arold.
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE [intərnæʃənl hérəld tríbju:n], The ~, cotidian de informație, de limbă engleză, înființat de Gordon Bennett în 1887. Până în 1967 a ost ediția internațională a ziarului „New York Herald Tribune”, apoi coeditat de „New York Times” și „Washington Post”.
NEW YORK HERALD TRIBUNE [nju: jork hérəld tríbju:n], cotidian american, fondat la New York, în 1835, de J.G. Bennett. De orientare republicană. În 1966 și-a încetat apariția.

Herald dex online | sinonim

Herald definitie

Intrare: herald
herald substantiv masculin