Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru heliogravur─â

HELIOGRAV├ÜR─é, heliogravuri, s. f. 1. Ansamblu de procedee fizice ╚Öi chimice cu care se execut─â cli╚Öeele de cupru pentru imprimarea heliografic─â; heliografie. ÔÖŽ Gravur─â ob╚Ťinut─â printr-un astfel de procedeu. 2. Procedeu fotomecanic de gravare a formelor de tipar ad├ónc; fotogravur─â. [Pr.: -li-o-] ÔÇô Din fr. h├ęliogravure.
HELIOGRAV├ÜR─é, heliogravuri, s. f. 1. Ansamblu de procedee fizice ╚Öi chimice cu care se execut─â cli╚Öeele de cupru pentru imprimarea heliografic─â; heliografie. ÔÖŽ Gravur─â ob╚Ťinut─â printr-un astfel de procedeu. 2. Procedeu fotomecanic[1] de gravare a formelor de tipar ad├ónc; fotogravur─â. [Pr.: -li-o-] ÔÇô Din fr. h├ęliogravure.
HELIOGRAV├ÜR─é, heliogravuri, s. f. Ansamblu de procedee cu care se execut─â cli╚Öeele de cupru pentru imprimarea heliografic─â; gravur─â lucrat─â prin astfel de procedee. Cerneluri de tipar pentru heliogravur─â. ÔÇô Pronun╚Ťat: -li-o-.
heliograv├║r─â (-li-o-gra-) s. f., g.-d. art. heliograv├║rii; pl. heliograv├║ri
heliograv├║r─â s. f. (sil. -li-o-gra-) Ôćĺ gravur─â
HELIOGRAVÚRĂ s. (TIPOGR.) fotogravură.
HELIOGRAV├ÜR─é s.f. Procedeu de execu╚Ťie a cli╚Öeelor de cupru pentru imprimare heliografic─â. ÔÖŽ Gravur─â lucrat─â printr-un astfel de procedeu. [< fr. h├ęliogravure].
HELIOGRAV├ÜR─é s. f. 1. procedeu de execu╚Ťie a cli╚Öeelor de cupru pentru imprimare heliografic─â. ÔŚŐ gravura ob╚Ťinut─â. 2. procedeu fotomecanic de gravare a formelor de tipar ad├ónc; fotogravur─â. (< fr. h├ęliogravure)
HELIOGRAV├ÜR─é ~i f. Gravur─â realizat─â pe cli╚Öee de cupru prin expunerea la razele solare. /<fr. h├ęliogravure
heliogravur─â f. gravur─â f─âcut─â cu ajutorul fotografiei.
*eliograv├║r─â f., pl. ─ş (vgr. ß┐ż├ęlios, soare ╚Öi grav├║r─â). Gravur─â f─âcut─â cu ajutoru fotografii─ş.
HELIOGRAVUR─é s. (TIPOGR.) fotogravur─â.

Heliogravur─â dex online | sinonim

Heliogravur─â definitie

Intrare: heliogravur─â
heliogravur─â substantiv feminin
  • silabisire: -li-o-gra-