Dicționare ale limbii române

2 intrări

11 definiții pentru hamitic

HAMÍTIC, -Ă, hamitici, -ce, adj. Care aparține vechilor hamiți. ◊ Limbi hamitice = grup de limbi vorbite în nordul și estul Africii. – Din fr. hamitique.
HAMÍTO-SEMÍTIC, -Ă, hamito-semitici, -e, adj. (În sintagma) Limbă hamito-semitică (și substantivat, f.) = limbă care face parte dintr-o familie de limbi vorbite în nordul și estul Africii, în Peninsula Arabică și în statele de la nordul acesteia. – Din engl. hamito-semitic, fr. chamito-sémitique.
HAMÍTIC, -Ă, hamitici, -ce, adj. Care aparține vechilor hamiți. ◊ Limbi hamitice = grup de limbi vorbite în nordul și estul Africii. – Din fr. hamitique.
hamític adj. m., pl. hamítici; f. hamítică, pl. hamítice
!hamíto-semític adj. m.; f. hamíto-semítică, pl. hamíto-semítice
hamític adj. m., pl. hamítici; f. sg. hamítică, pl. hamítice
hamíto-semític adj. n., f. hamíto-semítică; pl. n. și f. hamíto-semítice
HAMÍTIC, -Ă adj. care aparține vechilor hamiți, popoare din nordul și estul Africii, înrudite prin limbă. (< fr. hamitique)
HAMITO-SEMÍTIC, -Ă adj. limbi ~e = familie de limbi vorbite în nordul și estul Africii: berbera, egipteana, cușitica și limbile semitice. (< fr. hamito-sémitique)
HAMÍTO-SEMÍTICE (< fr. {i}) adj. Limbi h. = familie de limbi vorbite în N și E Africii, reprezentată de următoarele ramuri; berbera (vorbită de tuaregi și berberi); egipteana; cușitica (vorbită în Ethiopia); ciad (grup de limbi vorbite în N Nigeriei, dintre care cea mai importanță este hausa) și limbile semitice. V. semitic.
HAMITO-SEMITIC, -Ă adj. (< fr. hamitique + sémitique): în sintagma limbă hamito-semitică (v.).

Hamitic dex online | sinonim

Hamitic definitie

Intrare: hamitic
hamitic adjectiv
Intrare: hamito-semitic
hamito-semitic adjectiv
hamitic adjectiv
semitic adjectiv