Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru halaj

HALÁJ s. n. Remorcare a unei ambarcațiuni, a unei plute, a unui șlep etc., executată pe canale, fluvii sau râuri, cu mijloace mecanice, cu oameni sau cu animale. ◊ Drum (sau zonă) de halaj = traseu de-a lungul unei ape rezervat acestui fel de tracțiune. – Din fr. halage.
HALÁJ s. n. Remorcare a unei ambarcații, a unei plute, a unui șlep etc., executată pe canale, fluvii sau râuri, cu mijloace mecanice, cu oameni sau cu animale. ◊ Drum (sau zonă) de halaj = traseu de-a lungul unei ape rezervat acestui fel de tracțiune. – Din fr. halage.
HALÁJ s. n. Operație prin care o navă este trasă la mal sau în lungul unei căi navigabile (prin forța musculară a oamenilor sau a animalelor ori cu mijloace de tracțiune mecanică aflate pe mal). ◊ Drum (sau zonă) de halaj = drum de-a lungul apei rezervat acestor mijloace de tracțiune.
haláj s. n.
haláj s. n.
HALÁJ s.n. Tragere a navelor la mal sau de-a lungul unei căi de navigație. [< fr. halage].
HALÁJ s. n. 1. remorcare a unui șlep, a unei nave, plute etc. cu ajutorul unor mijloace mecanice, al oamenilor sau animalelor de-a lungul unei căi de navigație. 2. manevrare a unei nave în port cu ajutorul parâmelor. (< fr. halage)
HALÁJ n. Operație de tragere (cu oameni sau cu animale) a unei nave la mal sau în lungul unei căi navigabile. /<fr. halage

Halaj dex online | sinonim

Halaj definitie

Intrare: halaj
halaj substantiv neutru (numai) singular