Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

4 defini╚Ťii pentru guineean

GUINEE├üN, -─é, guineeni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Guineei sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Guineei sau guineenilor (1), privitor la Guineea sau la guineeni. [Pr.: gu-i-] ÔÇô Guineea (n. pr.) + suf. -ean.
*guinee├ín (referitor la Guineea) (gu-i-) adj. m., s. m., pl. guine├ęni; adj. f., s. f. guinee├ín─â, pl. guine├ęne
GUINEE├üN, -─é, guine├ęni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau este originar─â de acolo; guineez. 2. Adj. Care apar╚Ťine unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau guineenilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau la guineeni, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â; guineez. (cf. fr. guin├ęen)
GUINE├ëZ, -─é, guine├ęzi, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau este originar─â de acolo; guineean. 2. Adj. Care apar╚Ťine unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau guineezilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â sau la guineezi, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorial─â; guineean. (din Guineea (n. pr.) + suf. -ez)

Guineean dex online | sinonim

Guineean definitie

Intrare: guineean (adj.)
guineean adjectiv admite vocativul
  • silabisire: gu-i-
guineez adjectiv admite vocativul
Intrare: guineean (s.m.)
guineean admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: gu-i-
guineez admite vocativul substantiv masculin