Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru grog

GROG, (2) groguri, s. n. 1. Băutură preparată din rom, coniac sau rachiu amestecat cu apă fierbinte îndulcită și cu lămâie. 2. Porție dintr-o astfel de băutură. – Din fr., engl. grog.
GROG, groguri, s. n. Băutură preparată din rom, coniac sau rachiu amestecat cu apă fierbinte îndulcită și cu lămâie. – Din fr., engl. grog.
GROG s. n. Băutură făcută din rom, coniac sau rachiu amestecat cu apă fierbinte îndulcită cu zahăr și care se servește caldă.
grog s. n., (porții) pl. gróguri
grog s. n., pl. gróguri
GROG s.n. Băutură făcută din rom, coniac sau rachiu, apă fierbinte, zahăr și lămâie. [< engl., fr. grog].
GROG s. n. băutură reconfortantă din rom, brandy sau whisky, apă fierbinte, zahăr și lămâie, care se servește caldă. (< engl., fr. grog)
grog (gróguri), s. n. – Punci, băutură. Engl. grog. Sec. XIX.
GROG ~uri n. Băutură alcoolică constând dintr-un amestec de rom, coniac sau rachiu și apă fierbinte îndulcită. /<fr., engl. grog
*grog n., pl. urĭ (fr. grog, d. engl. grog, cuv. care era supranumele amiraluluĭ Vernon din marina engleză pe la 1740. Acest amiral, ca să reprime abuzu rachiuluĭ dintre soldațiĭ luĭ, a inventat această băutură. Fiind-că el purta obișnuit o tunică de grogram [d. fr. gros grain, stofă de păr de cămilă, camelot, cu bobițe marĭ. V. gogrea], soldațiĭ l-aŭ supranumit old grog [bătrînu grog], care nume a trecut apoĭ asupra băuturiĭ inventate de el). O băutură compusă din rom orĭ coñac, apă caldă orĭ rece, zahăr și lămîĭe și obișnuită mult în nordu Angliiĭ.

Grog dex online | sinonim

Grog definitie

Intrare: grog
grog substantiv neutru