Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

14 defini╚Ťii pentru grif─â

GRIF├ü, grifez, vb. I. Tranz. A marca arborii cu ajutorul grifei. ÔÇô Din fr. griffer.
GR├ŹF─é, grife, s. f. 1. Instrument cu o lam─â t─âioas─â, cu ajutorul c─âruia se marcheaz─â scoar╚Ťa arborilor din p─âdure pentru diverse lucr─âri silvice. 2. Dispozitiv ├«n form─â de ghear─â dubl─â, care imprim─â filmului o mi╚Öcare intermitent─â ├«n aparatele de filmat. ÔÇô Din fr. griffe.
GRIF├ü, grifez, vb. I. Tranz. A marca arborii cu ajutorul grifei. ÔÇô Din fr. griffer.
GR├ŹF─é, grife, s. f. 1. Instrument cu ajutorul c─âruia se marcheaz─â scoar╚Ťa arborilor din p─âdure pentru diverse lucr─âri silvice. 2. Dispozitiv care permite deplasarea peliculei ├«ntr-un aparat de filmat, prinz├ónd intermitent perfora╚Ťiile filmului. ÔÇô Din fr. griffe.
GR├ŹF─é, grife, s. f. Instrument cu t─âi╚Ö, cu ajutorul c─âruia se zg├«rie coaja arborilor din p─âdure pentru a-i ├«nsemna, a face un marcaj etc.
gr├şf─â s. f., g.-d. art. gr├şfei; pl. gr├şfe
grif├í vb., ind. prez. 1 sg. grif├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. grife├íz─â
gr├şf─â s. f., g.-d. art. gr├şfei; pl. gr├şfe
GRIFÁ vb. I. tr. A marca cu ajutorul grifei arborii care urmează să fie scoși din pădure. [< fr. griffer].
GR├ŹF─é s.f. 1. Instrument pentru marcarea arborilor (prin zg├óriere pe coaj─â). 2. Pies─â metalic─â ├«n form─â de ghear─â dubl─â, care, ├«n aparatele de luat vederi cinematografice, imprim─â filmului o mi╚Öcare intermitent─â. 3. Pozi╚Ťie patologic─â a m├óinii sau a piciorului, amintind de gheara de grifon (1). 4. Ornament constituit din motive florale, geometrice, gheare ╚Öi capete de animale, folosit ├«n stilurile romanic ╚Öi gotic. [< fr. griffe].
GRIFÁ vb. tr. a marca arborii cu grifa. (< fr. griffer)
GR├ŹF─é s. f. 1. instrument pentru marcarea arborilor (prin zg├órierea pe coaj─â). 2. pies─â metalic─â ├«n form─â de ghear─â dubl─â, care, ├«n aparatele de luat vederi cinematografice, imprim─â filmului o mi╚Öcare intermitent─â. 3. pozi╚Ťie patologic─â a m├óinii sau a piciorului, amintind de gheara de grifon (1). 4. ornament din motive florare, geometrice, gheare ╚Öi capete de animale, folosit ├«n stilurile romanic ╚Öi gotic. (< fr. griffe)
A GRIF├ü ~├ęz tranz. (arbori) A marca cu ajutorul grifei (├«n vederea diferitelor lucr─âri silvice). /<fr. griffer
GR├ŹF─é ~e f. Instrument special prev─âzut cu o lam─â t─âioas─â, folosit la marcarea arborilor (├«n vederea diferitelor lucr─âri silvice). /<fr. griffe

Grif─â dex online | sinonim

Grif─â definitie

Intrare: grif─â
grif─â substantiv feminin
Intrare: grifa
grifa verb grupa I conjugarea a II-a