Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru grenadină

GRENADÍNĂ, grenadine, s. f. (Rar) Fir de mătase naturală folosit la fabricarea dantelelor. ♦ Țesătură subțire și transparentă, de bumbac sau de mătase, din care se confecționează rochii de vară, perdele etc. – Din fr. grenadine.
GRENADÍNĂ, grenadine, s. f. (Rar) Fir de mătase naturală întrebuințat la fabricarea dantelelor. ♦ Țesătură subțire și transparentă, de bumbac sau de mătase, din care se confecționează rochii de vară, perdele etc. – Din fr. grenadine.
GRENADÍNĂ, grenadine, s. f. (Franțuzism rar) Fir de mătase naturală, mat, foarte rezistent, care se întrebuințează, la fabricarea dantelelor și a franjurilor. ♦ Țesătură rară și subțire, de bumbac sau de mătase, din care se confecționează rochii de vară, perdele etc. Dintre cucoane, vreo trei mai ciocoaice ca celelalte sînt îmbrăcate în grenadină neagră și dantelă. MACEDONSKI, O. III 38.
grenadínă (rar) s. f., g.-d. art. grenadínei; pl. grenadíne
grenadínă s. f., g.-d. art. grenadínei; pl. grenadíne
GRENADÍNĂ s.f. 1. Fir de mătase naturală foarte rezistent și mat, întrebuințat pentru dantele și franjuri. ♦ Țesătură subțire pentru rochii de vară, pentru perdele etc. 2. Sirop făcut cu zeamă de rodie. [< fr. grenadine].
GRENADÍNĂ s. f. I. 1. fir de mătase naturală foarte rezistent și mat, pentru dantele și franjuri. 2. țesătură subțire pentru rochii de vară, pentru perdele. II. sirop cu zeamă de rodie. (< fr. grenadine)
GRENADÍNĂ ~e f. 1) Fir de mătase naturală rezistent, din care se fabrică dantele și franjuri. 2) Țesătură transparentă din bumbac sau din mătase, folosită, în special, la confecționarea rochiilor de vară și a perdelelor. /<fr. grenadine
grenadină f. 1. stofă de mătase foarte subțire; 2. un fel de licher.
*grenadínă f., pl. e (fr. grenadine, d. grenade, granată). Un fel de stofă fină de matasă din care se fac dantele.
SFÂNTUL VINCENȚIU SI GRENADINELE v. Saint Vincent și Grenadinele.

grenadină definitie

grenadină dex

Intrare: grenadină
grenadină substantiv feminin