Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru grenadin─â

GRENAD├ŹN─é, grenadine, s. f. (Rar) Fir de m─âtase natural─â folosit la fabricarea dantelelor. ÔÖŽ ╚Ües─âtur─â sub╚Ťire ╚Öi transparent─â, de bumbac sau de m─âtase, din care se confec╚Ťioneaz─â rochii de var─â, perdele etc. ÔÇô Din fr. grenadine.
GRENAD├ŹN─é, grenadine, s. f. (Rar) Fir de m─âtase natural─â ├«ntrebuin╚Ťat la fabricarea dantelelor. ÔÖŽ ╚Ües─âtur─â sub╚Ťire ╚Öi transparent─â, de bumbac sau de m─âtase, din care se confec╚Ťioneaz─â rochii de var─â, perdele etc. ÔÇô Din fr. grenadine.
GRENAD├ŹN─é, grenadine, s. f. (Fran╚Ťuzism rar) Fir de m─âtase natural─â, mat, foarte rezistent, care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â, la fabricarea dantelelor ╚Öi a franjurilor. ÔÖŽ ╚Ües─âtur─â rar─â ╚Öi sub╚Ťire, de bumbac sau de m─âtase, din care se confec╚Ťioneaz─â rochii de var─â, perdele etc. Dintre cucoane, vreo trei mai ciocoaice ca celelalte s├«nt ├«mbr─âcate ├«n grenadin─â neagr─â ╚Öi dantel─â. MACEDONSKI, O. III 38.
grenad├şn─â (rar) s. f., g.-d. art. grenad├şnei; pl. grenad├şne
grenad├şn─â s. f., g.-d. art. grenad├şnei; pl. grenad├şne
GRENAD├ŹN─é s.f. 1. Fir de m─âtase natural─â foarte rezistent ╚Öi mat, ├«ntrebuin╚Ťat pentru dantele ╚Öi franjuri. ÔÖŽ ╚Ües─âtur─â sub╚Ťire pentru rochii de var─â, pentru perdele etc. 2. Sirop f─âcut cu zeam─â de rodie. [< fr. grenadine].
GRENAD├ŹN─é s. f. I. 1. fir de m─âtase natural─â foarte rezistent ╚Öi mat, pentru dantele ╚Öi franjuri. 2. ╚Ťes─âtur─â sub╚Ťire pentru rochii de var─â, pentru perdele. II. sirop cu zeam─â de rodie. (< fr. grenadine)
GRENAD├ŹN─é ~e f. 1) Fir de m─âtase natural─â rezistent, din care se fabric─â dantele ╚Öi franjuri. 2) ╚Ües─âtur─â transparent─â din bumbac sau din m─âtase, folosit─â, ├«n special, la confec╚Ťionarea rochiilor de var─â ╚Öi a perdelelor. /<fr. grenadine
grenadin─â f. 1. stof─â de m─âtase foarte sub╚Ťire; 2. un fel de licher.
*grenad├şn─â f., pl. e (fr. grenadine, d. grenade, granat─â). Un fel de stof─â fin─â de matas─â din care se fac dantele.
SFÂNTUL VINCENȚIU SI GRENADINELE v. Saint Vincent și Grenadinele.

Grenadin─â dex online | sinonim

Grenadin─â definitie

Intrare: grenadin─â
grenadin─â substantiv feminin