Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru green

GREEN s.n. (Anglicism) Peluză, loc semănat cu gazon pentru jocul de tenis sau de golf. [Pron. grin. / < engl., fr. green].
GREEN GRIN/ s. n. peluză cu gazon pentru jocul de tenis sau golf. (< engl. green)
GREEN [gri:n], David Ezra (1910-1983), biochimist american. A descoperit și a caracterizat biochimic o serie de enzime oxidative. În 1967 a refăcut în vitro ciclul de oxidare a acizilor grași.
GREEN [gri:n], George (1793-1841), matematician englez. Contribuții în domeniul calcului diferențial și integral (a stabilit o formulă de calcul al integralelor de volum și suprafață). A introdus noțiunea de potențial. Studii de mecanica fluidelor.
GREEN [gri:n], Henry (1905-1973), romancier englez. Opera sa prezintă societatea engleză după cel de-al doilea război mondial într-un cadru romantic, nu lipsit de accente satirice, dar impregnat de neliniște și mister („Orbire”, „A trăi”, „Iubire”, „Nimic”).
GREEN [gri:n], Julien (1900-1998), scriitor american de expresie franceză. Romane și un „Jurnal”, cuprinzând mai multe volume, relevând o permanentă căutare a purității, sau de analiză a conflictelor dintre pasiune și credință („Adrienne Mesurat”, „Léviathan”, „Moira”, „Sticla în mare”, „Pământul e atât de frumos”, „Expatriatul”). Proză cu caracter autobiografic („Tinerețe”). Eseuri.
GREEN RIVER, râu în V S.U.A., afl. stg. al fl. Colorado; 1.175 km. Izv. din M-ții Stâncoși (culmea Wind River) și străbate Pod. Marelui Bazin. Vechiul nume: Spanish River.

Green dex online | sinonim

Green definitie