Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru gratuitate

GRATUIT├üTE, gratuit─â╚Ťi, s. f. ├Änsu╚Öirea de a fi gratuit, de a nu costa nimic. ÔÖŽ (Concr.) Obiect (mai ales c─âr╚Ťi) oferit ├«n mod gratuit unei persoane de c─âtre institu╚Ťia sau ├«ntreprinderea ├«n care se elaboreaz─â sau se confec╚Ťioneaz─â astfel de obiecte. ÔÖŽ Fig. (La sg.) Inutilitate, z─âd─ârnicie sau netemeinicie a unei ac╚Ťiuni, a unei fapte etc.; (la pl.) fapte, vorbe, atitudini care se dovedesc inutile sau nejustificate. [Pr.: -tu-i-] ÔÇô Din fr. gratuit├ę, lat. gratuitas, -atis.
GRATUIT├üTE, gratuit─â╚Ťi, s. f. (La sg.) ├Änsu╚Öirea de a fi gratuit, de a nu costa nimic. ÔÖŽ (Concr.) Obiect (mai ales c─âr╚Ťi) oferit ├«n mod gratuit unei persoane de c─âtre institu╚Ťia sau ├«ntreprinderea ├«n care se elaboreaz─â sau se confec╚Ťioneaz─â astfel de obiecte. ÔÖŽ Fig. (La sg.) Inutilitate, z─âd─ârnicie sau netemeinicie a unei ac╚Ťiuni, a unei fapte etc.; (la pl.) fapte, vorbe, atitudini care se dovedesc inutile sau nejustificate. [Pr.: -tu-i-] ÔÇô Din fr. gratuit├ę, lat. gratuitas, -atis.
GRATUIT├üTE, gratuit─â╚Ťi, s. f. ├Änsu╚Öirea de a fi gratuit.
gratuit├íte (-tu-i-) s. f., g.-d. art. gratuitß║»╚Ťii; pl. gratuitß║»╚Ťi
gratuit├íte s. f. (sil. -tu-i-), g.-d. art. gratuit─â╚Ťii; pl. gratuit─â╚Ťi
GRATUIT├üTE s.f. ├Änsu╚Öirea de a fi gratuit. [Pron. -tu-i-. / cf. fr. gratuit├ę].
GRATUIT├üTE s. f. 1. ├«nsu╚Öirea de a fi gratuit; ceea ce se ofer─â gratuit. 2. (fig.) inutilitate, netemeinicie a unei ac╚Ťiuni, a unei afirma╚Ťii etc. (< fr. gratuit├ę, lat. gratuitas)
GRATUIT├üTE ~─â╚Ťi f. 1) Caracter gratuit. 2) Vorb─â sau fapt─â gratuit─â. /<fr. gratuit├ę, lat. gratuitas, ~atis
gratuitate f. ceeace-i gratuit: gratuitatea ├«nv─â╚Ť─âm├óntului.
*gratuit├íte f. (lat. gratuitas). Calitatea de a fi gratuit: ├«nv─â╚Ť─âm├«ntu ├«n ╚Öcoala primar─â e gratuit.

Gratuitate dex online | sinonim

Gratuitate definitie

Intrare: gratuitate
gratuitate substantiv feminin
  • silabisire: gra-tu-i-