Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru gratae

PERS├ôNA GR├üTA, personae gratae, loc. s. f. Persoan─â agreat─â de un guvern pe l├óng─â care este acreditat─â diplomatic. ÔÇô Loc. lat.
PERS├ôNA NON GR├üTA, personae non gratae, loc. s. f. Denumire folosit─â pentru a desemna un reprezentant diplomatic despre care statul ├«n care a fost acreditat declar─â c─â trebuie s─â-╚Öi ├«nceteze activitatea pe teritoriul respectiv; p. gener. persoan─â indezirabil─â. ÔÇô Loc. lat.
PERS├ôNA GR├üTA subst. Persoan─â agreat─â de un guvern pe l├óng─â care este acreditat─â diplomatic. ÔÇô Loc. lat.
PERSONA NON GRATA subst. Diplomat devenit indezirabil pentru guvernul ╚Ť─ârii pe l├óng─â care a fost acreditat. p. gener. persoan─â indezirabil─â. [Pr.: pers├│na non gr├íta] ÔÇô Loc. lat.
persóna gráta (lat.) loc. s. f., pl. persónae grátae [ae pron. e]
persóna non gráta (lat.) loc. s. f., pl. persónae non grátae [ae pron. e]
persóna gráta loc. lat.
persóna non gráta loc. lat.
PERSONA GRATA s.f. Persoan─â agreat─â de un guvern pe l├óng─â care este acreditat─â diplomatic. ÔŚŐ Persona non grata = diplomat a c─ârui rechemare este cerut─â de guvernul ╚Ť─ârii pe l├óng─â care este acreditat. [< lat. persona (non) grata ÔÇô persoan─â (ne)agreat─â].
PERS├ôNA GR├üTA loc. s. persoan─â agreat─â de un guvern pe l├óng─â care este acreditat─â diplomatic. ÔÖŽ ~ non grata = diplomat devenit indezirabil pentru guvernul ╚Ť─ârii pe l├óng─â care a fost acreditat. (< lat. persona (non) grata, persoan─â (ne)agreat─â)
persona grata f. (┬źpersoan─â pl─âcut─â┬╗), se zice, ├«n limba diplomatic─â, de personajul ce va fi agreat de guvernul pe l├óng─â care e acreditat.
PERSONA (cuv. lat. ÔÇ×masc─âÔÇŁ, ulterior ÔÇ×rolÔÇŁ) subst. La origine denumea o masc─â sau un chip fals, f─âcut din piele sau din argil─â ╚Öi purtat de actori (de aici, termenul ÔÇ×dramatis personaeÔÇŁ folosit pentru ÔÇ×personajeÔÇŁ ├«ntr-o pies─â de teatru). ├Än critica literar─â este uneori ├«ntrebuin╚Ťat cu sensul de persoan─â care nareaz─â ├«ntr-un text epic sau care vorbe╚Öte ├«ntr-un poem.

Gratae dex online | sinonim

Gratae definitie

Intrare: persona grata
gratae
grata
persona
personae
persona grata locu╚Ťiune substantiv feminin
Intrare: persona non grata
non 2 NL non-lexem locu╚Ťiune component al unui/unei
gratae
grata
persona
persona non grata substantiv feminin locu╚Ťiune
personae