Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru granodiorit

GRANODIORÍT, (2) granodiorite, s. n. 1. Rocă granulară cu structură intermediară între granit și diorit, folosită ca piatră de pavaj și de construcție. 2. Varietate dintr-o astfel de rocă. [Pr.: -di-o-] – Din fr. granodiorite.
GRANODIORÍT, granodiorite, s. n. Rocă granulară cu structură intermediară între granit și diorit, folosită ca piatră de pavaj și de construcție. [Pr.: -di-o-] – Din fr. granodiorite.
granodiorít (-di-o-) s. n., pl. granodioríte
granodiorít s. n. (sil. -di-o-), pl. granodioríte
GRANODIORÍT s.n. Rocă de adâncime, asemănătoare cu granitul, formată din cuarț, feldspat, biotit și amfibol. [Pron. -di-o-. / < fr. granodiorite].
GRANODIORÍT s. n. rocă magmatică, intruzivă, asemănătoare granitului, din cuarț, feldspat, hornblendă. (< fr. granodiorite)
GRANODIORÍT (< fr.; gr. granit + diorite „diorit”) s. m. Rocă intrusivă acidă, cu compoziție intermediară între granit și diorit, grăunțoasă, alcătuită din cuarț, feldspat potasic și plagioclaz, mică sau hornblendă. Are culoare albă-cenușie pestriță și apare sub formă de batolite, lacolite, filoane, dyke-uri și stock-uri. Se utilizează ca piatră de construcție și de ornament.

Granodiorit dex online | sinonim

Granodiorit definitie

Intrare: granodiorit
granodiorit substantiv neutru
  • silabisire: -di-o-