Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru gonflabil

GONFLÁBIL, -Ă, gonflabili, -e, adj. (Despre obiecte cu pereți elastici sau plianți) Care se poate umfla (1). – Gonfla + suf. -bil.
GONFLÁBIL, -Ă, gonflabili, -e, adj. (Despre obiecte cu pereți elastici sau plianți) Care se poate umfla (1). – Gonfla + suf. -bil.
gonflábil adj. m., pl. gonflábili; f. gonflábilă, pl. gonflábile
gonflábil adj. m., pl. gonflábili; f. sg. gonflábilă, pl. gonflábile
GONFLÁBIL, -Ă adj. Care se poate gonfla. [Cf. fr. gonflable].
GONFLÁBIL, -Ă adj. care se poate gonfla. (< fr. gonflable)
GONFLÁBIL ~ă (~i, ~e) Care se poate gonfla. /<fr. gonflable
gonflábil, -ă adj. Care se poate umfla ◊ „Casa gonflabilă. În Japonia a început producția în serie a caselor confecționate dintr-un material plastic gonflabil. Casa se poate monta în timpul record de cinci minute, prin umplerea cu aer a spațiului dintre pereți, plafon și podea.” Sc. 4 IX 75 p. 4. ◊ „Cateterul are o extremitate în formă de balon gonflabil care, la o presiune între 6 și 8 atmosfere, se umflă lărgind diametrul interior al vaselor sanguine, pentru a permite o mai bună circulație a sângelui.” R.l. 11 II 78 p. 6. ◊ „Cupolă gonflabilă” Sc. 16 II 79 p. 5. ◊ „Balena, un balon gonflabil în formă de cetaceu, de culoare albastră [...] a fost fabricată la inițiativa organizației ecologiste internaționale «Greenpeace».” R.l. 5 XI 82 p. 6 (cf. fr. gonflable; DN3)

Gonflabil dex online | sinonim

Gonflabil definitie

Intrare: gonflabil
gonflabil adjectiv