Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru glasat

GLAS├ü, glasez, vb. I. Tranz. 1. A acoperi o pr─âjitur─â, o bomboan─â, un fruct sau o m├óncare cu o glazur─â (1); a glazura. 2. A da lustru sau apret unui obiect (de piele). ÔÇô Din fr. glacer.
GLAS├üT, -─é, glasa╚Ťi, -te, adj. 1. (Despre pr─âjituri, bomboane, fructe, orez, paste f─âinoase etc.) Acoperit cu o glazur─â (1). 2. (Despre obiecte din piele) Lustruit; apretat. ÔÇô V. glasa.
GLAS├ü, glasez, vb. I. Tranz. 1. A acoperi o pr─âjitur─â, o bomboan─â, un fruct sau o m├óncare cu o glazur─â (1); a glazura. 2. A da lustru1 sau apret unui obiect (de piele). ÔÇô Din fr. glacer.
GLAS├üT, -─é, glasa╚Ťi, -te, adj. 1. (Despre pr─âjituri, bomboane, fructe, orez, paste f─âinoase etc.) Acoperit cu o glazur─â (1). 2. (Despre obiecte din piele) Lustruit; apretat. ÔÇô V. glasa.
glasá (a ~) vb., ind. prez. 3 glaseáză
glas├í vb., ind. prez. 1 sg. glas├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. glase├íz─â
GLASÁT adj. (înv.) zăhărit. (Fructe ~.)
GLASÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu glazură o prăjitură, un fruct etc. 2. A apreta (un obiect de piele). [< fr. glacer].
GLASÁT, -Ă adj. 1. (Despre prăjituri sau fructe) Acoperit cu glazură. 2. (Despre obiecte de piele) Lustruit, apretat. [< glasa].
GLASÁ vb. tr. 1. a acoperi cu glazură o prăjitură, un fruct etc.; a glazura (1). 2. a apreta (un obiect de piele). (< fr. glacer)
A GLAS├ü ~├ęz tranz. 1) (torturi, pr─âjituri, bomboane etc.) A acoperi cu glazur─â. 2) (obiecte, mai ales din piele) A trata cu apret, f─âc├ónd s─â luceasc─â. /<fr. glacer
GLASAT adj. (înv.) zăhărit. (Fructe ~.)
GLASÁ vb. I. În gastronomie, a acoperi un preparat culinar cu un strat lucios și neted, în special a acoperi un tort, o prăjitură, fursecuri sau fructe cu o glazură de zahăr, dar și alte preparate pot fi glasate fie la cald, precum carnea sau legumele cu propriul jus sau cu sos, fie la rece cu aspic.

Glasat dex online | sinonim

Glasat definitie

Intrare: glasa
glasa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: glasat
glasat adjectiv