Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru gisment

GISMÉNT, gismente, s. n. Unghi format de axa unui avion cu direcția către un post de emisie terestru. – Din fr. gisement.
GISMÉNT, gismente, s. n. Unghi format de axa unui avion cu direcția către un post2 de emisie terestru. – Din fr. gisement.
gismént s. n., pl. gisménte
gismént s. n., pl. gisménte
GISMÉNT s.n. 1. Unghiul format de axa unui avion cu direcția către un post de emisie terestru. 2. Dispoziția stratelor minerale în scoarța Pământului. ♦ Strat de minerale. [Pl. -turi, -te. / < fr. gisement].
GISMÉNT s. n. 1. unghiul format de axa unei (aero)nave cu direcția către un post de radioemisiune. ◊ unghi făcut de direcție cu liniile nord-sud ale caroiajului unei hărți. 2. dispoziția straturilor minerale în scoarța Pământului. ◊ strat de minerale. (< fr. gisement)
GISMENT unghi format de axa unei aeronave în zbor cu direcția unui post de radio-emisie de pe sol.
GISMÉNT (< fr.) s. n. Unghiul, măsurat în sensul acelor de ceasornic, pe care îl face o direcție oarecare cu direcția axei de coordonate Oy (care în topografie se confundă cu direcția N-S geografică); (în navigație) unghi format de axa longitudinală a avionului cu direcția unui post terestru de emisie.

Gisment dex online | sinonim

Gisment definitie

Intrare: gisment (pl. gismente)
gisment pl. gismente substantiv neutru
Intrare: gisment (pl. gismenturi)
gisment pl. gismenturi