Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru geraniacee

GERANIACÉE, geraniacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze păroase și flori viu colorate; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. géraniacée.
GERANIACÉE, geraniacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze păroase și flori viu colorate; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. géraniacées.
geraniacée (-ni-a-) s. f., art. geraniacéea, g.-d. art. geraniacéei; pl. geraniacée
geraniacée s. f. (sil. -ni-a-), pl. geraniacée
GERANIACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate cu cinci petale, având ca tip geraniul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ni-a-ce-e, sg. invar. / < fr. géraniacées].
GERANIACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale erbacee, în general odorante, cu frunze păroase și flori viu colorate: geraniul. (< fr. géraniacées)
GERANIACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante erbacee, cu frunzele rotunde și păroase, cu flori viu colorate, dispuse în inflorescențe, și cu fructe în formă de capsulă (reprezentant: mușcata). 2) Plantă din această familie. /<fr. géraniacées
GERANIACÉE (< fr.; {s} gr. geranion „mușcată”) s. f. pl. Familie de plante erbacee, dicotiledonate, entomofile, cu frunze opuse (rar alterne), de obicei palmat-lobate sau penate, adesea acoperite cu peri glandulari, cu flori viu colorate, dispuse în inflorescențe sau câte una sau două la subsuoara frunzelor, și fructe capsule, cu rostru lung (ex. mușcata, ciocul berzei).

Geraniacee dex online | sinonim

Geraniacee definitie

Intrare: geraniacee
geraniacee substantiv feminin
  • silabisire: -ni-a-