Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru generic

GENÉRIC, -Ă, generici, -ce, adj. Care aparține unei categorii întregi, privitor la o categorie întreagă (de ființe, obiecte, fenomene); care cuprinde toate cazurile de același fel. ♦ (Substantivat, n.) Partea de la începutul sau de la sfârșitul unui film, în care sunt indicate titlul și numele principalilor realizatori ai acestuia. – Din fr. générique.
GENÉRIC, -Ă, generici, -ce, adj. Care aparține unei categorii întregi, privitor la o categorie întreagă (de ființe, obiecte, fenomene); care cuprinde toate cazurile de același fel. ♦ (Substantivat, n.) Partea de la începutul sau de la sfârșitul unui film, în care sunt indicate numele principalilor realizatori ai filmului respectiv. – Din fr. générique.
GENÉRIC, -Ă, generici, -e, adj. (În opoziție cu particular, specific, individual) Care ține de o categorie, de un gen, propriu unui gen; p. ext. care cuprinde toate cazurile de același fel; care are caracter de generalitate. Nume generic. Caracter generic.
genéric adj. m., pl. genérici; f. genérică, pl. genérice
genéric adj. m., pl. genérici; f. sg. genérică, pl. genérice
GENÉRIC, -Ă adj. Aparținând unei categorii, unui gen. ♦ (P. ext.) Care cuprinde cazurile asemănătoare. // s.n. Parte a unui film care prezintă numele actorilor și al realizatorilor. [< fr. générique].
GENÉRIC, -Ă I adj. care aparține unui gen, unei categorii. ◊ care cuprinde cazurile asemănătoare. II. s. n. parte a unui film sau a unei emisiuni de televiziune care prezintă numele actorilor și ale realizatorilor. (< fr. générique)
GENÉRIC1 ~că (~ci, ~ce) Care ține de un gen; propriu unei categorii, unui gen. Termen ~. 2) Care cuprinde toate lucrurile sau fenomenele de același fel. Nume ~. /<fr. générique
GENÉRIC2 ~ce n. 1) Parte a unui film (de obicei, de la început) unde sunt indicate titlul, numele actorilor și al realizatorilor. 2) Cadru tematic al unei manifestații. /<fr. générique
generic a. ce ține de gen: termen generic.
*genéric, -ă adj. (fr. générique, d. lat. génus, géneris, gen). De gen, al genuluĭ, în opoz. cu specific, special, individual: caracterele generice.

Generic dex online | sinonim

Generic definitie

Intrare: generic
generic adjectiv