Dicționare ale limbii române

14 definiții pentru gastric

gastric, ~ă a [At: DA ms / Pl: ~ici, ~ice / E: fr gastrique] 1 Care aparține stomacului. 2 Care provine de la stomac. 3 (Îs) Suc ~ Suc secretat de stomac, cu rol important în digestie.
GÁSTRIC, -Ă, gastrici, -ce, adj. Care aparține stomacului, privitor la stomac. ◊ Suc gastric = suc secretat de glandele stomacale, cu ajutorul căruia se face digestia. – Din fr. gastrique.
GÁSTRIC, -Ă, gastrici, -ce, adj. Care aparține stomacului, privitor la stomac. ◊ Suc gastric = suc secretat de glandele stomacale, cu ajutorul căruia se face digestia. – Din fr. gastrique.
GÁSTRIC, -Ă, gastrici, -e, adj. Referitor la stomac, stomacal. Ulcer gastric. ◊ Suc gastric = suc secretat de stomac, cu ajutorul căruia se face digestia. Aciditate gastrică = proprietate a sucului gastric de a conține o cantitate (mai mică sau mai mare) de acizi, în special acid clorhidric; (impropriu) hiperaciditate.
gástric adj. m., pl. gástrici; f. gástrică, pl. gástrice
gástric adj. m., pl. gástrici; f. sg. gástrică, pl. gástrice
GÁSTRIC adj. (ANAT.) stomacal, (înv.) stomahic. (Nerv ~; secreție ~.)
HIPERACIDITATE GÁSTRICĂ s. (MED.) hiperclorhidrie.
GÁSTRIC, -Ă adj. Care aparține stomacului; din stomac, stomacal. ◊ Suc gastric = suc secretat de stomac, care ajută la digestie. [< fr. gastrique, cf. gr. gaster – stomac].
GÁSTRIC, -Ă adj. al stomacului; din stomac, stomacal. ♦ suc ~ = suc secretat de glandele din stomac cu rol în digestie. (< fr. gastrique)
GÁSTRIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de stomac; propriu stomacului; stomacal. * Suc ~ suc secretat de glandele stomacale, care contribuie la digestia hranei. /<fr. gastrique
gastric a. relativ la pântece: suc gastric.
*gástric, -ă adj. (d. vgr. gastér, pîntece). De la stomah: vine, artere gastrice. Suc gastric, un lichid secretat de stomah și care e unu din principaliĭ agențĭ aĭ digestiuniĭ.
GASTRIC adj. (ANAT.) stomacal, (înv.) stomahic. (Nerv ~; secreție ~.)

Gastric dex online | sinonim

Gastric definitie

Intrare: gastric
gastric adjectiv